Haberler

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yarışma Filmleri Belli Oldu

Güncelleme:

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve 10-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek 4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ne geri sayım başladı.

Festivalin Uluslararası Yarışmalarına 122 ülkeden 3.679 film başvurdu. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj yarışması için 68, Ulusal Kısa yarışmalara (Belgesel, Kurmaca) ise 347 film başvurdu. Festivalin Seçici Kurulunun uzun uğraşlar sonucu değerlendirdiği filmlerden yarışma programına seçilenler belirlendi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Yarışma programında Reha Erdem'in dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirdiği son filmi "Koca Dünya", Derviş Zaim'in son filmi "Rüya", Mehmet Can Mertoğlu'nun prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdiği ilk uzun metraj filmi "Albüm", Ümit Köreken'in 66. Berlin Film Festivali Generation Ana Yarışma seçkisinde yer alan filmi "Mavi Bisiklet", Kıvanç Sezer'in ilk uzun metraj filmi olan "Babamın Kanatları", M.Tayfur Aydın'ın ikinci uzun metraj filmi olan "Siyah Karga", Bedir Afşin'in "Son Kuşlar" ve Gözde Kural'ın ilk uzun metraj filmi "Toz" 100,000 TL değerindeki "En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü" için yarışacaklar.

Uluslararası Uzun Metraj yarışmada ise bu yıl yarışacak 7 film şöyle: Polonyalı belgeselci yazar yönetmen Marta Minorowicz'in ilk uzun metraj kurmaca filmi "Zud", genç yönetmen Emma Rozanski'nin Bosna-Hersek yapımı ilk uzun metraj filmi "Papagajka", Kazakistan'ın orta kuşak yönetmenlerinden Yerlan Nurmukhambetov'un Busan Film Festivali'nde ilgiyle karşılanan filmi "Walnut Tree", İran kökenli Hollandalı yazar ve yapımcı Kaweh Modiri'nin Rotterdam Film Festivali'nde Fipresci ödülü alan filmi "Bodkin Ras", Macar yönetmen, senarist ve aktör Szabolcs Hajdu'nun filmi "It's Not The Time Of My Life", Ronny Trocker'ın prömiyerini 73. Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirdiği ilk uzun metraj filmi "The Eremites" ve deneysel video çalışmalarıyla tanınan yönetmen-senarist Ivan Marinović'in prömiyerini 22. Saraybosna Film Festivali'nde gerçekleştirdiği filmi "The Black Pin". Türkiye prömiyerlerini 4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde gerçekleştirecek olan filmler 25,000$ değerindeki "En iyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü" için yarışacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Derviş Zaim Reha Erdem Venedik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title