Haberler

İngiliz Anne, 3 Yaşındaki Çocuğun Giyimi ve Makyajına Servet Harcıyor

Güncelleme:

İngiltere, Sami Bushell adlı kadını konuşuyor. Bushell, henüz 3 yaşındaki kızı Hallie Mai'nin giyimine ve 'makyajına' 5,5 bin doların (yaklaşık 16 bin TL) üstünde para harcıyor.

'Onu küçük bir güzellik kraliçesi yapacağım'. Bu sözler, genç anne Sami Bushell'e ait. Bushell, 3 yaşındaki küçük kızı Hallie Mai'yi 'prensesler gibi' giydirmekle kalmıyor. Ona fondöten, allık, ruj gibi kozmetik ürünleri sürüyor, takma tırnak takıyor.

'Bu masum bir eğlence' diyen anne, küçük kızı için tasarımcılarla çalışıyor. Hallie'nin 6 yaşındaki abisi Harry de benzer şekilde giyiniyor.

'KİMSENİN NE DÜŞÜNDÜĞÜ UMRUMDA DEĞİL' DİYOR

Küçük kızını Facebook'ta bir güzellik yarışmasına da sokan anne, kızına mücevherler alıyor. Saçlarını yaptırmak için kuaföre götürüyor, hatta özel siparişle peruk getirtiyor. 'Kızıma hiçbir şeyi zorla yaptırmıyorum. Bazı insanlar beni eleştiriyor ama o fondöteni, makyajı çok seviyor. Eğer sahnede olmak istemezse onu zorlamam. Kimsenin ne düşündüğü umrumda değil, benim çocuklarım hayatım' diyor.


UZMANLARA GÖRE TEHLİKELİ

Uzmanlara göre bu yaştaki çocukların kozmetik malzemelerle olan ilişkisi tehlikeli. Uzmanlar, makyaj malzemelerinin fiziksel olarak alerji, egzama gibi rahatsızlıklara sebebiyet vereceğini belirtirken kimi kozmetik malzemelerde bulunan BPA gibi maddelerin kanserojen olduğunun altını çiziyor. Bazı kimyasallar hormon düzenini bozarak büyümeyi engelleme, hipertansiyon, kansızlık, böbrek ve beyin hasarına sebep oluyor. Küçük çocuklar ayrıca nesneleşmiş hissediyor, depresyona girebiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title