Haberler

Son Dakika! Hatay'daki orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

Güncelleme:

Son dakika! Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 2 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Hatay'ın Belen ilçesinde cuma sabahı çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yerleşim yerlerine sıçramış; 33 saat sonunda ancak kontrol altına alınabilmişti. Ekiplerin zorlu mücadelesi ile söndürülen yangında, çok sayıda bina ve araç hasar alırken; evleri yanan vatandaşlar ve risk bölgesinde oturan mahalle sakinleri güvenlik güçleri tarafından tahliye edilmişti.

300 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangında yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü.

BAKAN, ŞÜPHELİ DURUM OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kentte meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklamalarında, "Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Valiliğimiz çok yönlü soruşturuyor, 4 şüpheli gözaltında" demişti.

PAYLAŞIMLAR, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ İŞARET ETMİŞTİ

Yangınla ilgili olarak terör örgütünün medya organlarından ve örgüte yakın sosyal medya hesaplarından propaganda çalışması başlatılmıştı. AFAD ekiplerince 542 kişinin tahliye edildiği bölgeden ve yanan ağaçlardan fotoğrafların yer aldığı paylaşımlarda, alevlerin YPG/PKK terör örgütüne yakın "Ateşin çocukları inisiyatifi" tarafından çıkarıldığı ileri sürülmüştü.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Belen Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (26)

Ferhan:

Ağaçların yanında böcekten arıya karıncaya kuşa tavşana kaplumbağaya kadar daha pekçok canlı yanarak can verdi bunlarıda yakacanki aynı acıyı hissetsinler

13
1
yanıtYanıtla
YA:

NE TUTUKLAMASI SUCU SABITSE SIKIN KAFASINA GITSIN

8
4
yanıtYanıtla
Adalet istiyoruz:

Ağırlaştırılmış müebbet yani ömür boyu sürecek bir ceza. . . . .

10
0
yanıtYanıtla
İdam:

Hemen idam idam !

yanıt0
yanıt0
ÖNCEDEN TESPİT:

Bu iş sadece ormancılarla olacak iş değil. Teröristi tanıyacak Jandarmalar sorumluluk alanı bu bölgelerde dolaşmalı kontrol yapmalı, dronlarla bölgeler taranmalı. Ormanlar yandıktan sonra değil önceden yakalanmalı bu hainler.

9
0
yanıtYanıtla
ENİS:

Neyin hesabı sorulacak Allah aşkına? Nasıl ispat edilecek? Ellerinde benzin bidonuyla mı yakalandılar? ''Geziyordum''dese, ne yapabilirsiniz? Mahkemede karakol ve savcılık ifadelerini ret ederlerse ne olacak? Diyelim ki ceza verdiniz 3-5 yıl. O ormanın tekrar o hale gelinceye kadar kaç yıl geçmesi lazım, hiç düşündünüz mü? Sen ''o yanan yerler eski haline gelinceye kadar içeride kalacaksın'' diyebiliyor musun? Ben ona adalet derim işte.

7
2
yanıtYanıtla
İspirlidadas:

Ne tutuluyorsunuz kardeşim, yakalayın, sucu kesinleşmişse, sorguya çekin, sonrada millete verin parçalasınlar. Ondan sonra görsün ateşin çocuklarına ne yapıyorlar. Tutuklayıpta ne yapacaksın, içerde yine örgüt propagandası yapacak. Yine eşkiyalık yapacak.

6
1
yanıtYanıtla
bursa:

o yanan yerler eski haline gelinceye kadar içeride kalmali

4
3
yanıtYanıtla
SMMM:

BUNLARDA CAYIR CAYIR YANMADIKTAN SONRA İÇİM RAHAT DEĞİL

6
0
yanıtYanıtla
bekleme gebert:

ifadeyi al kafasına sık

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title