Haberler

2023'e Hikayeler' Yaşlılar İçin Podyuma Çıktı

Mersin'de, tamamı bağışlarla yaptırılan Türkiye'nin ilk Yaşlı Yaşam Merkezi'nin tamamlanması için 'Cumhuriyet Kadınları' temalı defile düzenlendi.

Mersin'de, tamamı bağışlarla yaptırılan Türkiye'nin ilk Yaşlı Yaşam Merkezi'nin tamamlanması için 'Cumhuriyet Kadınları' temalı defile düzenlendi.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nce yaptırılan merkeze, Türkiye'nin önde gelen modacılarından Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal'dan destek geldi. Sanatta 50'nci yılını dolduran ünlü modacı Yıldırım Mayruk, '2023'e Hikayeler' serisinin 25'nci bölümünün Türkiye Galası'nı yaşlılara adadı. Gözalıcı kıyafetlerin yer aldığı defilede, Türkiye ve 2016 yazının hikayesi mankenler üzerinden podyuma taşıdı. Geliri Yaşlı Yaşam Merkezi'nin yapımına aktarılacak olan defilenin biletleri günler öncesinden tükenirken, kentin sanat ve siyaset dünyası yaşlılar için bir araya geldi. Nefes kesen defilede podyuma çıkan mankenler, birbirinden özgün tasarıma sahip kıyafetlerle podyumu adımladı. Beğeniye sunulan kıyafetler katılımcılardan alkış alırken, özellikle siyah temalı gece elbiseleri büyük ilgi gördü. Yazın anlatıldığı rengarenk kıyafetler davetlilerden tam not alırken, derin göğüs dekolteli ve transparan kıyafetler özellikle genç davetlilerin ilgisini çekti. Birbirinden modern 80 parçadan oluşan koleksiyonun yer aldığı defile sonunda, Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal'a teşekkür belgesi ile tablo hediye edildi.

Yaşlı Yaşam Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve inşaatın yüzde 90'ının tamamlandığını kaydeden Alzheimer Derneği Şube Başkanı Aynur Özge, "Yaşlı Yaşam Merkezi'ni biran önce bitirmek adına defileyi organize ettik. Yıldırım Mayruk'un 50'nci sanat yılı nedeniyle düzenlenen 2016 Yaz Dikiş Koleksiyonu'nun Türkiye Galası. Bugün 300'ün üzerinde konuğumuz var. Yıldırım Mayruk gibi uluslararası bir isim üzerinden alzheimer hastalığına dikkat çekmek istedik. Kerkezi bir kaç ay içerisinde açmayı hedefliyoruz" dedi.

TÜRKİYE'Yİ ANLATAN DEFİLE

Defile hakkında bilgi veren Barbaros Şansal, "Hatırlanmak için değil unutulmamak için bir aradayız. 2023'e hikayelerin 25'nci bölümünün Türkiye galasını gerçekleştiriyoruz. 13 mankenle 80 parçalık koleksiyon Fazıl Say ve Serenad Bağcan besteleriyle podyuma çıkıyor. 2016 yazını, Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk kadınını anlatıyor. 2023'e hikayeler, Cumhuriyetin 100'üncü yılına kadar sürmesi hedeflenen bir proje. Her koleksiyon ülkenin çevresel, sosyal, kültürel ve politik arşivlerini toparlayarak geleceğe taşıyan bir gösteriler zinciri" diye konuştu.

Duayen modacı Yıldırım Mayruk ise, "Bu işte bir desteğimiz olursa ne mutlu bize. Gönlüm sizinle beraber. Her zaman sizinle birlikte olacağım" ifadelerini kullanarak destek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyük alkış alan defilede, destek veren kurum ve kişilere de teşekkür belgeleri takdim edildi.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barbaros Şansal Yıldırım Mayruk Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title