Haberler

Yüsra bebeği kurtaran itfaiyeci o anları gözyaşları içinde anlattı: Babası bir kahramandı

Güncelleme:

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde depremde enkaz altında kalan 2.5 yaşındaki Yüsra ile annesi 4 saat arayla kurtarıldı. Yüsra bebeği kurtardığı anları gözyaşları içinde anlatan kahraman itfaiyeci, "Yüsra'nın babası bir kalkan vazifesi görmüş. Bu bir kahramanlıktır" dedi.

Elazığ'daki depremde Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine harekete geçen jandarma ekiplerinin çalışması sonucu 2,5 yaşındaki Yüsra 24 saat sonra kurtarıldı. Yüsra'yı kurtaran ekipte yer alan kahraman itfaiyeci Yüsra'nın babasının ailesine kalkan olduğunu söyledi.

YÜSRA'NIN KARDEŞİ İLE BABASI KURTARILAMADI

Elazığ'da 6,8'lik depremde enkaz altında kalan 2,5 yaşındaki Yüsra ile annesi 4 saat arayla sağ olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan anne-kız tedavi altına alındı. Yüsra'nın kardeşi ile babası ise kurtarılamadı.

Yüsra ve annesini kurtaran ekipte bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinden Ali Güneş, kurtarılma anlarını anlattı. Kahraman itfaiyeci şu ifadeleri kullandı:

"SEN DE ANNENLE BERABER OYUN OYNAYACAKSIN' DEDİM"

İlk annesinin sesini duyduğumuzda, 3 alt kata inmiştik...Yüsra'nın ilk sesini duyduğumuzda anne diye ağlıyordu. Bütün ekip elinden geleni yaptı. Yüsra ve annesini sağ salim yukarı çıkarttık. Yukarı çıkardığımızda Yüsra bebek bir ara çok panikti. Ağlıyordu, Eli yüzü toprak içindeydi. Elini tuttum, Yüsra beni dinle "benim de senin gibi kızım var dedim, onunla beraber oyun oynuyoruz. Sen de annenle beraber oyun oynayacaksın dedim" Bir anda sesini kesti 'annemi istiyorum ' dedi.

"BABASI, YÜSRA'YA VE ANNESİNE KALKAN OLMUŞ"

Yüsra'nın hemen üstünde annesi vardı. Annesinin hemen üstünde babası vardı. Babasının öldüğü bilgisini edindik. Bu tarz durumlarda genelde hep beraber toplu bir kaçış olur. Bu toplu kaçış esnasında evde bazen anne bazen baba, bazen de kardeş lider rolü üstlenir. Burada lider rolünü baba üstlenmiş onu görüyoruz. Baba annesinin ve çocuklarının üzerindeydi" dedi.

YÜSRA'NIN BABASI BİR KAHRAMANDI

O anı anlatırken gözleri dolan itfaiyeci "Bazen biz burada bazı malzemelerle bir şeyler yapıyoruz. Oradaki baba da bir kahramandı. Bir kalkan vazifesi görmüş. onların hayatta kalmasına vesile olmuş. Bu bir kahramanlıktır. Yüsra'nın babasını unutmayacağım" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İtfaiye Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title