Haberler

Yüksekova'da Çığ Altında Kalan 2 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesine Bağlı Kadıköy'de 4 Gün Önce Çığ Altında Kalan 2 Kişinin Cesetlerine Ulaşıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy'de 4 gün önce çığ altında kalan 2 kişinin cesetlerine ulaşıldı.

İlçeye 24 kilometre uzaklıktaki Cilo Dağı eteğinde bulunan Kadıköy'de düşen çığın altında kalan Aziz ile Mehmet Fidan'a ulaşmak için dün başlatılan çalışmalar sonuç vermeyince bugün iş makinesi devreye sokuldu. Bugün sabah saatlerinde sabırsızlanan Yüksekova Kaymakamı Mehmet Ünal, ekiplerden önce çığ bölgesine giderek incelemelerde bulundu. İş makinelerini harekete geçiren Ünal, çalışmaları izlemeye başladı. Bölgeye daha sonra Hakkari Vali yardımcısı Orhan Balcı, Yüksekova Belediye Başkanı M.Salih Yıldız

ve çok sayıda vatandaş akın etti.

Köylülere şişlerle arama çalışmalarına katılma izni verilmesinin hemen ardından saat 09.00 sularında "Bulundu" çığlıkları arasında Aziz Fidan'ın cesedine ulaşılmıştı. Üzerinde sadece 1 metre kar bulunan ve yüz üstü yere düşmüş olarak bulunan Aziz Fidan'ın ağzının bulunduğu yerdeki karı nefesi ile erittiği, çığ altında uzun süre mücadele ettiği anlaşıldı.

Cenazenin ağıtlarla köye gönderilmesinin ardından bölgeye sivil savunma ekipleri geldi. Bölgeye gelen yüzlerce vatandaşın yardımı ile çalışmalara başlayan ekipler kısa süre sonra Mehmet Fidan'ın da cesedini bulunarak köye getirdi.

Bölgedeki ekiplerle birlikte Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilen cenazelerin, yapılacak otopsinin ardından defnedilmek üzere tekrar köye götürüleceği bildirildi.

(SY-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title