Haberler

Yücel Artantaş Biyografisi

Yücel Artantaş
Doğum YeriIğdır / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1952

Yücel Artantaş Kimdir ?

1951 Iğdır doğumludur.

Yücel Artantaş ilk, orta ve lise eğitimini Kars ve Iğdır’da tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (A.İ.T.A) Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Sendikacı ve mali müşavirdir.

CHP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Saymanlığı görevlerinde bulundu.

DİSK OLEYİS Sendikası’nda baş temsilcilik, yönetim kurulu üyeliği, bölge mali sekreteri ve genel yönetim kurulu üyeliği yaptı.

DİSK OLEYİS Sendikası’nı temsilen Dünya Gıda İşçileri Sendikası tarafından Cenevre İsviçre’ye davet edilerek sosyal çalışma ve sosyal barış konularında uzun süre çalışmalarda bulundu.

DİSK davasından tutuklandı. Cezaevinden çıktından sonra serbest mali müşavirlik yaptı.

Kent-Koop (Batıkent Konut Yapı Koop Birliği Ankara Batıkent 55.000 konut projesi) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Murahhas Üyelik yaptı. Aynı dönemde Kent Koop'a ait şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. Aynı zamanda belediye kuruluşlarında; yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkanvekili ve üyelikleri görevlerinde bulundu.

1990 yerel ara seçimlerde parti tarafından Etimesgut Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildi.

SSK (T.C. Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü) Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

17 Ağustos depremi sonrası yeniden yapılanan Türk Kızılayı’nda yapılan seçimle Denetçiler Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

T.C. Emekli Sandığı Emek İnşaat ve İşletme A.Ş. (Kamu Şirketi)’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

Yücel Artantaş, 03 Kasım 2002 de Iğdır İlinden Milletvekili seçilerek Parlamento'ya girdi. Türkiye Azerbaycan İlişkilerine katkısından dolayı , (9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den sonra) Azerbaycan Devletince Üstün Hizmet Nişanı verilen ilk T.C. Vatandaşıdır.

22.dönem CHP Iğdır Milletvekili ve TBMM KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

CHP Parti Meclisi Üyeliği yaptı.

Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve ilk genel başkanlığını İsmet İnönü’nün yaptığı Anadolu Kulübü’ndeki genel başkan vekilliği görevinin yanı sıra, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Onursal Genel Başkanlığı görevini de yürüten Artantaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

title