Haberler

YSK'nın Kararı Sonrası AK Parti'den İstanbul ile İlgili Açıklamalar Peş Peşe Geldi!

Güncelleme:

YSK'nın, KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanabileceğine karar vermesinin ardından konuyla ilgili açılmalarda bulunan AK Parti İstanbul İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "YSK'nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim" dedi.

Binali Yıldırım, YSK'nın kararına ilişkin, "YSK'nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim" dedi.

YSK'nın Kararı sonrası AK Parti'den İstanbul ile İlgili İlk Açıklama Geldi

"OY ÇOKLUĞUYLA REDDETTİ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "YSK,dün başladığı olağanüstü itiraz dilekçemizin görüşmelerine bugün de devam etti.YSK bugün vermiş olduğu ara kararla; Kanunla ihraç edilenlere ilişkin oy kullanamazlar şeklindeki talebimizi oy çokluğuyla reddetti. Diğer iddia ve taleplerimizin araştırılmasına karar verdi." dedi.

YSK'nın Kararı sonrası AK Parti'den İstanbul ile İlgili İlk Açıklama Geldi

"GELECEKTEKİ SEÇİMLERE ETKİ EDECEK"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itiraz ve Yüksek Seçim Kurulu'nunara kararına ilişkin sorusunu cevapladı. YSK'nin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu hizmetinden çıkarılanların seçmen sayılmaması konusundaki iddialarla ilgili araştırma yapılmasına gerek görmediğinin hatırlatılması üzerine Güler, esas ana dilekçelerinin içeriğinde bunun yer almadığını kaydetti. 44 sayfalık ilk dilekçelerinin haricinde, KHK'lılarla ilgili hususun YSK'ye taşındığını aktaran Güler, Anayasa'nın 67. Maddesi, Seçim Kanunu'nun 8. Maddesi ve seçmen kütükleriyle ilgili olan Kanun'un 33. maddesini bir bütün olarak değerlendirerek, itirazlarını yaptıklarını belirtti. KHK'lıların durumunun, ilk defa YSK'nin gündemine geldiğini vurgulayan Güler, Kurulun, daha önceden böyle bir konuda içtihadı ve kararının bulunmadığını anımsattı. Güler, YSK'nin, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılanların seçmen sayılmaması konusundaki iddialarıyla ilgili araştırma yapılmasına gerek görmemesinin, gelecekteki seçimlere de etki edeceğini ve içtihat oluşturacağını söyledi.

YSK'nın Kararı sonrası AK Parti'den İstanbul ile İlgili İlk Açıklama Geldi

ESAS DİLEKÇEDE BEŞ BAŞLIK BULUNUYOR

Esas dilekçelerinde beş başlık ve on alt başlığının bulunduğunu, bunda da özellikle sandık kurulu başkanları, sandık kurulu üyeleri ve kısıtlı seçmenlerle ilgili konuların yer aldığını anlatan Güler, Kurul'un, 41 bin 132 seçmen ile memur olmayan sandık kurulu başkanı ve üyeleri ile iddiaya konu diğer seçmenlerin durumlarının araştırılması kararlaştırdığını bildirdi. Şimdi ilgili kurumların bilgi ve belgeleri YSK'ye göndereceğini anlatan Güler, YSK'nin de bu bilgi ve belgeler geldikten sonra beş siyasi partinin oy hakkı olmaksızın toplantısını bu deliller ışığında tekrar icra edeceğini ve son nihai kararını oluşturacağını kaydetti.

"HEPSİ BU SEÇİMLERİN İPTALİNİ GEREKTİRECEK HUSUSLAR"

İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi gerektiğini belirten Güler, şöyle devam etti: "Bizim esas Seçim Kanun'un 130. Maddesi kapsamında verdiğimiz ana dilekçemizde bu husus (KHK'lı seçmenler) yoktu. Bu ek beyan olarak verildi. Ama ana iddialarımız, itirazlarımız sandık kurulu başkan ve üyeleri, seçmen listesindeki usulsüzlükler, kısıtlı seçmenlerin oy kullanması, sandık başındaki birçok evrakın oy sayım döküm cetvelinden tutun da sandık sonuç tutanaklarına kadar birçok seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek evrakın usulsüz, yanlış, zincirleme bir şekilde ilçe seçim kurullarında, Büyükçekmece ve Maltepe üzerinde olduğu gibi birçok usulsüz ve yetkisiz işlemin olduğunu iddia ediyoruz. Bunların hepsi bu seçimlerin iptalini gerektirecek hususlar. Sadece KHK ile ilgili itirazımızla ilgili konu, ek bir beyan dilekçesiydi, bununla ilgili ara kararını oluşturdu. Kurul, bundan sonra esas ana itiraz konularımıza odaklanacaktır."

AK PARTİ YSK TEMSİLCİSİ RECEP ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Ak Parti YSK temsilcisi Recep Özel, "İstanbul seçimleriyle ilgili olarak YSK'ya sunduğumuz 8 ana başlıktaki iddialarımız kabul edilerek araştırılmasına karar verildi." dedi.

YSK'nın Kararı sonrası AK Parti'den İstanbul ile İlgili İlk Açıklama Geldi

KHK İTİRAZI KABUL EDİLMEMİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti ve MHP'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarına ilişkin ikinci gün mesaisinde önemli kararlara imza attı. YSK, AK Parti'nin KHK ile görevlerinden ihraç edilen isimlerin seçimde oy kullanamayacağına dair itirazını reddetti. Yani YSK, KHK'lıların oy kullanabileceğine karar verdi. YSK, AK Parti'nin kısıtlı seçmen ile kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyelerinin araştırılması hususunu ise kabul etti. Bu yönde ara karar verildi. Bu karar ile usulsüz seçmen kaydı yapıldığı iddia edilen yaklaşık 41 bin 132 seçmenin durumu araştırılacak.

YSK'nın Kararı sonrası AK Parti'den İstanbul ile İlgili İlk Açıklama Geldi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu İstanbul AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title