Haberler

Ypg Güçleri, Irak'a Geçti İddiası

YPG'nin Resmi Sözcüsü Can: "Silahlı güçlerimiz, Tilkoçer Rabia sınırından Irak'ın Kürt bölgesine geçerek, peşmergeyle IŞİD'e karşı konuşlandırıldı" Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver: "YPG güçlerinin, Rabia'ya geldiği haberi doğru değildir.

Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (YPG), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla çatışan peşmerge güçlerine destek için sınırdan Irak'a geçtiği ileri sürüldü.

YPG'nin Resmi Sözcüsü Polat Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı güçlerinin, Tilkoçer-Rabia sınırından Irak'ın Kürt bölgesine geçerek, peşmergeyle IŞİD'e karşı konuşlandırıldığı iddiasında bulundu.

Can, "Irak'ta, IŞİD militanlarıyla çatışmalardan sonra büyük bir güvenlik boşluğu oluştu. Bu boşluğu doldurmak amacıyla girdik. Bizim için Rojava veya Kürdistan bölgesini korumak arasında fark yoktur" dedi.

YPG güçlerinin önemli bir kısmının, Musul'un Rabia nahiyesinde mevzilendiğini aktaran Can, bazı silahlı unsurları da Kürt bölgesinin içlerine gönderdiklerini ifade etti. Can, IŞİD'in saldırılarından ve kirli politikalarından Kürtlerin kurtulması için hem Suriye'de hem de Irak'ın Kürt bölgesinde savaşmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, YPG güçlerinin, Irak'a geçişini yalanladı.

Yaver, "YPG güçlerinin, Rabia'ya geldiği haberi doğru değildir. Suriye'den tek bir YPG militanı, Kürdistan bölgesine geçmiş değildir. Bu yönde bir talebimiz olmadığı gibi böyle bir ihtiyacımız da yoktur" diye konuştu. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Polat Can Işid Irak Ypg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title