Haberler

Yozgat'ta Engelliler Akülü Araçlarıyla Yarıştı

Yozgat'ta 18. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında engelliler arası tekerlekli sandalye yarışması yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışta 20 engelli, akülü arabalarıyla kurulan parkurda yarışırken yarışmada parkuru en hızlı bitirip dereceye girenlere ödül verildi. Kurulan parkuru 14 saniyede tamamlayan Mustafa Karademir birinci olurken parkuru 16 saniyede bitiren Nuh Karaca ikinci, 19 saniyede tamamlayan Mustafa Batur'da yarışmada üçüncü oldu.

18. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri"nin tamamen kültüre, sanata, spora ve sosyal olaylara yönelik olduğunu belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, eğlence mantığından uzak bir şekilde toplumun değişik kesimlerine de bu vesileyle hitap etmek istediklerini ifade etti.

Başkan Arslan açıklamalarını şu ifadelerlerle sürdürdü:

"Etkinliklerin gündüz bölümünde değişik aktiviteler yapılıyor. Bugün de engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Onlara değişik yarışmalar yaptırmak suretiyle, onlarla birlikte olduğumuzu, gönlümüzün bedenimizin onlarla birlikte olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Bir gün için de olsa, birkaç saat için de olsa onların sıkıntılarını birazcık da olsa hafifletmeye çalışıyoruz. Kardeşlerimiz yarıştılar, kendilerince yarışmanın zevkini çıkardılar."

Yarışmayı birincilikle bitiren Mustafa Karademir ise böyle bir yarışmanın yapılmasından gayet mutlu olduğunu söyleyerek sürekli hatırlanmak istediklerini dile getirdi. Yarışma hakkında duygularını ifade eden Karademir, "Güzel bir etkinlikti, bizi düşünenlere, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 14 saniyede parkuru turladım. Gayet mutluyum, böyle bir yarışmaya ilk kez katılıyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra da Cumhuriyet Meydanı'nda ev hanımlarının katıldığı yöresel baklava yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan kadınların baklavaları jüri üyeleri arasından derecelendirildi. Dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi. Kadınların yaptığı baklavalar meydanda bulunan vatandaşlara dağıtıldı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karademir Kazım Arslan Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title