Haberler

Yozgat'ta 46 Kısa Dönem Er Yemin Etti

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 46 er için yemin töreni düzenlendi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 46 er için yemin töreni düzenlendi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eğitimlerinde başarılı olan askerlere ödüllerinin verilmesinin ardından birliğe ilk katılan asker Yunus Öztop yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından ise 46 asker hep birlikte yemin etti. Alaya ilk katılan askere ve eğitimlerde başarılı olan askerlere Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Komutan Yardımcısı Albay Hasan Başkök hediye ve belgelerini verdi.

Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım yaptığı konuşmada,"Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz yemin vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlerine mutlak itaatin simgesidir. Bu yemin kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun belgesidir" dedi.

Yemin törenin ardından askerler aileleriyle hasret giderdi ve hatıra fotoğrafı çekindi. Törende zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Aileleri yemin törenine gelemeyen askerlerle ise Albay Selçuk Yıldırım ilgilenerek hatıra fotoğrafı çekindi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Yıldırım Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title