Haberler

Yeni Okulda Eğitim

Güncelleme:

Gaziantep'in Yavuzlu ilçesinde, Hacı Sait Korkmaz İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı.

Gaziantep'in Yavuzlu ilçesinde, Hacı Sait Korkmaz İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı.

Hacı Sait Korkmaz İlköğretim Okulu, 1996 yılında eğitim öğretime açıldı

ve zamanla okulun değişik yerlerinde derin çatlakların oluşması ve zeminde çökme olduğunun görülmesi üzerine yıkılarak yeniden yapıldı

2010-2011 yılı eğitim öğretim yarıyıl tatilinde okulun yıkılarak yenisinin yapılması kararı üzerine, okul boşaltıldıktan sonra öğrenciler eğitim ve öğretimlerine 1,5 yıl süresince ilçe merkezinde bulunan Şehit İbrahim Solak İlköğretim Okulunda devam etti.

2012-2013 eğitim öğretim yılı başında tekrar yapımı tamamlanan okulda 12 derslik, 1 bilgisayar sınıfı, 1 fen

laboratuvarı, 1 kütüphane ve çok amaçlı salon yapıldı ve modern bina eğitim öğretime açıldı.

Okulun resmi açılış töreni ise bu gün mütevazi bir törenle yapıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Serhat Karabektaş, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ömer Mazılıgüney, Yavuzeli Belediye Başkanvekili Rıfat Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali Demiral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, Hacı Sait Korkmaz okulu arsasını bağışlayan hayırsever işadamı Faruk Korkmaz, daire amirleri, okul yönetici ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreni sonrası protokol üyeleri tarafından sınıflar tek tek gezilerek incelemelerde bulunuldu. Okulu gezen protokol üyeleri ve misafirlere çok amaçlı salonda slayt sunumu ile okulun tarihçesi, eski ve yeni halinin gösterildiği bir sunum yapıldı.

Program sonrası açılış töreni nedeniyle misafirlere kokteyl ikramı yapıldı.

Hacı Sait Korkmaz Eğitim Kurumu, 148 ilkokul, 204 ortaokul öğrencisi ve 15 öğretmeni ile modern binasında eğitim hayatına başladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Solak Faruk Korkmaz Gaziantep Yavuzlu Yerel Haberler

title