Haberler

Van'da Dünya Göçmen Kuşlar Günü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve Kuş Gözlem Topluluğu, Dünya Göçmen Kuşlar Günü için Erçek Gölü’nde öğrencilerle kuş gözlemi gerçekleştirdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve Kuş Gözlem Topluluğu, Dünya Göçmen Kuşlar Günü için Erçek Gölü'nde öğrencilerle kuş gözlemi gerçekleştirdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, göçmen kuşların farklı mevsimleri farklı coğrafyalarda geçiren kuş türlerinden oluşan bir grup olduğunu belirterek, "Her sene dünyaca 50 milyar kuşun göç ettiği tahmin edilir. Ülkemiz, Avrupa ve Afrika kıtaları arasında göç eden kuşlar için bir köprü oluşturması ve 400'ü aşkın göçmen türü barındırması bakımından özel bir konuma ve milletlerarası önemi haizdir. Ülkemizde de Van Gölü Havzası sulak alanlarının ve bozulmamış doğası ile göçmen kuşlara ev sahipliği yapmaktadır. Dünya Göçmen Kuşlar Günü, 2006 yılında başlatılan göçmen kuşların ve yaşam alanlarının korunması için yapılan bir yıllık bilinçlendirme kampanyasıdır. Bugünde dünya genelinde göçmen kuşlar ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılarak, bu kuşlara dikkat çekilmektedir ve insanlar bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır. Dünya Göçmen Kuşlar Günü, bir gün sürmektedir. Dünya çapında binlerce gönüllü insan ve organizasyon, mayıs ayında Göçmen Kuşlar Günü'nü kutlamaktadır. Bugün ile ilgili yapılan tüm bireysel çabalarımız birleştiğinde, bunlar küresel bir mesaj oluşturacaktır. Bu suretle göçmen kuşların çevresel, ekonomik ve kültürel bakımdan tüm dünya çapında insanlar için önemli oldukları anlaşılmış olacaktır. Herkesi göçmen kuşlar hususunda farkındalıklarını arttırmak üzere bugünü kutlamaya ve bu türleri korumaya davet ediyoruz" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Müdürü Dr. Aslan, Van'da düzenledikleri ve 15 Mayıs'ta sona erecek olan 'Doğal Mirasımız Yaban Hayvanları ve Yaban Hayat' konulu resim yarışmasına kentte bulunan bütün öğrencilerin katılmasını, farkındalıklarını ve yeteneklerini sergileme imkanı bulmalarını istedi

Yüzüncü Yüzücü Yıl üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Danışmanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atila Durmuş ise, kuş gözlem topluluğu ve programa katılan öğrencilere ekolojik denge için sulak alanların önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Durmuş, Erçek Gölü sulak alanında yaklaşık 200'den fazla kuş türü bulunduğunu ve bu kuşların yaklaşık 150 türünün göçmen türler oluşturduğunu söyledi. Durmuş, kuş gözlemi yaparken nelere dikkat edileceğini öğrencilere anlattıktan sonra öğrenciler ve vatandaşlar dürbün ve teleskoplarla kuş gözlemi yaparak kuşların güzelliğini doyasıya yaşadılar. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Göçmen Kuşlar Erçek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title