Haberler

Tagid Makine İmalatçıları ve Metal Komitesinden Vali Yerlikaya'ya Ziyaret

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Makine İmalatçıları ve Metal Komitesi üyeleri Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Makine İmalatçıları ve Metal Komitesi üyeleri Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ve Tekirdağ'da çok yönlü kalkınmaya önem verdiğini belirten Vali Yerlikaya, KOBİ ölçeğindeki sanayinin geliştirilmesi ve yeni istihdam alanları açılması bağlamında devletin yaptığı en doğru işlerden birisinin de organize sanayi modelinin benimsenmesi ve onun uygulamaya konulması olduğunu söyledi. Vali Yerlikaya: "Bununla birlikte kaynakların doğru bir şekilde kullanımı, sektörel birleşme anlayışının giderek gelişmesi ve sanayi çevre ilişkilerinin en doğru biçimde gerçekleştirilmesi konularında da ülkemizde çok ciddi projeler ortaya konuluyor ve her geçen gün bunun sayısı biraz daha artıyor" dedi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya: "Tekirdağ bölgesinde 4 tane organize sanayi bölgesi var.

Buna ek olarak 7 OSB'nin kurulum işlemleri devam ediyor şuan Islah OSB olarak hizmet veriyorlar. Bunların ıslahları en kısa zamanda kaldırılacak ve OSB olacaklar. Bu bağlamda bölgemize yapılan yatırımları destekliyoruz. Bölgemizdeki Makine imalatçılarının da büyümesine ve gelişimine katkı olacak destekleri vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

TAGİD Makine İmalatçıları ve Metal Komitesi üyesi Mecit Yılmaz ise, makine imalatı sektörünün, ülkemizin ekonomisi için öncü sektör olacağını düşündüğünü belirtti. Yılmaz: "Bu konuda inceleme ve araştırma yapmak üzere yurt içi ve yurt dışı fuarlara sık sık üyelerimizle gidiyoruz. Şu an dünyadaki en önemli sektörlerden birisi makine imalatı sektörü. Makine ve makine yan sanayi işletmelerinin Tekirdağ ve Trakya 'ya getirilmesinin, bölgemizin kalkınması açısından olumlu olacaktır " diye konuştu.

(SŞ)

03.05.2013 17: 27: 40

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Trakya Bölgesi Mecit Yılmaz Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title