Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

Simav ilçesinde kestane hasadı başladı.

Simav ilçesinde kestane hasadı başladı.

Çaysimav beldesinde yaşayan kestane üreticisi Kazım Zengin, AA muhabirine, bu yıl, önceki yıllara göre kestane hasadında büyük oranda rekolte düşüklüğü görüldüğünü söyledi.

Bu düşüşün, dolu yağışından kaynaklandığını tahmin ettiklerini belirten Zengin, şöyle konuştu:

"Simav'ın girişinde bulunan kestanelerde hasat fena değil. Ancak Çaysimav'dan Aksaz'a kadar olan bölgede hasat çok düşük oldu. Az miktardaki kestaneyi toplamak için işçi bile tutamıyoruz. Çünkü bir işçinin günlük ücreti 150 lira. Bu bakımdan ağaçtaki kestane, işçinin ücretini bile karşılamıyor. Bu sebeple ailece gidip kestanelerimizin hasadını yapıyoruz. İnşallah gelecek yıl kestane üretimi daha iyi olur ve bu yılın zararını karşılayabiliriz."

Zengin, Kozluca mevkisindeki tarlasında bulunan ağaçlardan birinde, bir kozada 7 kestane çıkmasına şaşırdıklarını ifade ederek, normalde bir kozada en fazla 4 kestane bulunduğunu sözlerine ekledi.

-"Park ve bahçelerde kurban kesmeyin" uyarısı

(Fotoğraflı)

Simav Müftüsü Yakup Yüksel, park ve bahçelerde kurban kesilmemesi gerektiğini bildirdi.

Yüksel, AA muhabirine, kurban kesmenin bir ibadet olduğunu ve ibadet ruhuna ters düşecek görüntülerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Park ve bahçelerde kurban kesiminin, çevre yönünden doğru olmadığını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Parklarda kurban kesmek, yaşadığımız hayat içinde güzel görüntü sergilememesi bakımından doğru değildir. Vatandaşlarımızın kendi evinde, bağında, bahçesinde kurbanlarını kestiğini biliyoruz ama bunun dışında hayvanlarını kestireceklerse belirlenen kesim yerlerinden istifade edebilirler. Bir başka dikkat edilecek husus da kesilen kurbanların atıklarının rastgele atılmayıp, poşetlenip çöp yerlerine ya da kazılacak çukurlara gömmek, ibadet ruhuyla yapılacak bir hassasiyettir. Vatandaşlarımız bu hassasiyete dikkat ederse daha güzel bir ibadet ve sevap bilinciyle hareket etmiş olurlar."

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Çaysimav Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title