Haberler

Saadet Partisi Urfa'da Halk Taraması Yapıyor

Güncelleme:

Yerel seçim çalışmalarını Urfa'da halk taramasıyla başlatan Saadet Partisi yedi bin proje hazırladı.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi yerel seçimler öncesi Urfa'da da halkın nabzını tutan Saadet Partisi, adaylarını, hazırlamış olduğu projeye göre belirleyecek. Belirlenen adaylar kamuoyu yoklamalarından sonra açıklanacak. Partisinin düzenlediği tarama çalışmaları dolayısıyla Urfa'ya gelen Saadet Partisi Siyasi İşler Başkanı Lütfi Yalman, il başkanlık binasında yaptığı basın toplantısında, sosyal belediyecilik anlayışının Milli Görüş camiası döneminde başladığını söyledi. Partilerinin diğer partilerden farklı olduğunu vurgulayan Yalman, "Biz her yıl 81 vilayetimiz ve 970 ilçemizle ilgili çalışmalar yaparız. Türkiye'deki bütün il ve ilçe başkanlarımızla bir araya geliriz. Bu toplantımız da beş haftaya dağıttığımız 81 ilimiz ve ilçelerindeki bir tarama çalışması için buradayız. Biz diğer partilerden farklı olarak hep şunu ifade ettik. Saadet Partisi ve Milli Görüş Camiası önce ahlak ve maneviyat anlayışıyla yola çıkmış, bu duruş ve gidişi konusunda hiçbir değişiklik yapmamıştır kırk yıldır. Aynı çizgide devam eden bir anlayışın mensuplarıyız. Diğer bir önemli farkımız da Avrupa'nın, Avrupa Birliği'nin, Amerika'nın, IMF'nin, Dünya Bankası'nın peşinden koşmamış bir anlayışın mensuplarıyız. Bunların karşısında her zaman ahlaki, manevi, mukaddes değerlerimize dayalı bir inancı temsil ederek duruş sergilemişiz. Diğer partilerden üçüncü bir farkımız da kırk yıllık siyasi hareketimizde başımızı öne eğdirecek, bizi utandıracak, hırsızlık, yolsuzluk ve arsızlıkla suçlayacak hiçbir hareket ve davranışın içerisinde bulunmamışız" diye konuştu.

'ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK'

Kendi dönemlerinde Türkiye'de bereket ve bolluğun olduğunu belirten Yalman, "En önemli farkımız koalisyon hükümetinde bulunduğumuz dönem de bile belediye başkanlıklarımızda hiç başarısız olmamışız. Her geldiğimiz dönem hizmet imkanları ortaya çıkmış, bereket gelmiş ve çok hayırlı hizmetler yapılmış. 70'li yıllarda imam hatiplerin, Kur'an Kurslarının açılması ve ağır sanayi hamlesi başlatılmış. 90'lı yıllarda da iktidara geldiğimizde esnafın, memurun, işçinin her kesimin malumudur, çok önemli hizmetler yapmış bir partinin mensubuyuz. Biz bu millet gibi düşünen, bu millet gibi yaşayan bir camiayız. Onun için bizim aldığımız oy, aldığımız oy oranıyla değerlendirilmemeli. Bizim ağırlığımız diğerlerinin tonajından bin kat daha farklıdır. Bir ton demirle, bir kilo altın arasındaki fark gibidir" dedi.

'BÜTÜN BUNLAR İSRAİL İÇİN'

Ortadoğu'da yaşanan sorunlara değinen Yalman, Suriye ve Irak'ta bu kadar insanın ölmesinde Türkiye'nin de sorumlu olduğunu söyledi. Türkiye'nin dış politikasını eleştiren Yalman, Başbakan Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığından vazgeçmesi gerektiğini kaydetti. Yalman, "Dünyada bir takım gelişmeler oluyor. Özellikle İslam coğrafyasında. Ortadoğu'da bir takım gelişmeler oluyor. Nedir derdiniz diye sorarsanız? Bizim derdimiz milletin ve ümmetin derdidir. Bizim derdimiz makam, mevki sahibi olmak değildir. Millete ve ümmete hizmet neredeyse biz orada olmuşuz. Dünyada yaşanan olaylar dünyanın yeniden şekillendiğini ortaya çıkarmıştır. Özellikle İslam dünyasındaki zulümler, işgaller incelendiği zaman ve arka planına bakıldığında bunun Büyük İsrail karşısında Müslüman ülkeleri küçültme gayreti olduğu görülecektir" diye ifade etti.

'İSTİŞARE EDİP ADAYLARI ÖYLE BELİRLEYECEĞİZ'

Milli Görüş camiasına bağlı belediyelerin hizmet anlayışını anlatan Yalman, "Bizim belediyelerimiz çok önemli hizmetler yapmışlardır. Standart belediyecilik hizmetleri dışındaki anlayışı da bizim belediyeler getirmiştir. Sosyal belediyecilik bizim dönemimizde başlatılmıştır. Bizim mahalli idareler başkanlığının yapmış olduğu çalışmalarda yedi bin proje tespiti yapmış durumdayız. Her projenin yapısına uygun adaylar belirleyeceğiz. Halka açık belediye anlayışını, israftan kaçan belediye anlayışını, dürüst belediyecilik anlayışını ve verimli hizmet anlayışını yeniden belediyelerimize yerleştireceğiz. Halkımızın bu duruşa, bu anlayışa destek vereceğini ümit ediyorum. Şu andaki çalışmalarımız hem teşkilatlarımızın dizayn edilmesi hem de aday tespitiyle ilgili çalışmalarımızdır. Karaköprü merkez ilçe teşkilatımız tamam. Haliliye ve Eyyübiye'de çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa'dan da semt merkezimize hatta genel merkezimize adaylık için müracaatta bulunanlar var. Biz bu müracaat eden arkadaşlarımızla ilgili kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. Bu kamuoyu yoklamalarını yaptırdıktan sonra elbette ki teşkilatlarımızla da oturup, istişare edip adayımızı ilan edeceğiz." diye konuştu.

2009 yerel seçimlerinde partilerinden aday olduktan sonra iktidar partisine geçiş yapan belediye başkanlarına da isim vermeden değinen Yalman, "Saadet Partisi'nden aday olup da seçildikten sonra ahvali görüp bir kısmının döndüğünü görüyoruz. Yeni dönemde bunlarla ilgili daha hassas davranılacak. Partiden seçilip de parti değiştirenleri siyasi ahlak yönünden hiç doğru bulmuyorum." dedi.

Yalman'a Saadet Partisi Gaziantep Eski Milletvekili ve Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit eşlik etti.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Avrupa Birliği Lütfi Yalman Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title