Haberler

Oragnik Tarım Kursu Açıldı

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği kapsamında organik tarım kursu açıldı.

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği kapsamında organik tarım kursu açıldı.

Son yıllarda oluşan sağlıklı gıda üretim ve tüketim duyarlılığına paralel olarak Kırklareli'de, eğitimciliğini İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gökhan Sezer tarafından yapılan, "Organik Tarımın Temel İlkeleri", "Organik Tarımda Bitki Besleme", "Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri" ve "Topraksız Tarım" konularının işlendiği kurs başladı.

Teknik elemanların, çiftçilerin ve hobi bahçelerinde üretim yapanların katıldığı kurs hakkında bilgi veren Sezer, organik tarımın üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olduğunu belirtti.

Organik tarımın amacının toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumak olduğunu dile getiren Sezer, "Organik tarımın geçmişi 20.yüzyıla dayanmaktadır. Zira çevre bilinci ve ozon tabakasındaki incelme ve dünya geleceğinin tehlikeye girmesi gibi konular gündeme gelmiştir. Önceleri çok çeşitli yöntemler ve teoriler geliştirilmiş, hatta bu yöntemlere astrolojik boyutlar katılarak ay ve yıldızların etkisini de üretime katan ekoller ortaya çıkmıştır" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökhan Sezer Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title