Haberler

Mecliste "Hukuk Dışı İşler" Tartışması

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, "Hukuk dışı işler geldiğinde zaman zaman meclisin alet edilmeye kalkışıldığını" ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Sıtkı Polat'a tepki göstererek, "Hukuk dışı işler gerçekten"...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, "Hukuk dışı işler geldiğinde zaman zaman meclisin alet edilmeye kalkışıldığını" ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Sıtkı Polat'a tepki göstererek, "Hukuk dışı işler gerçekten yapılıyorsa lütfen cumhuriyet savcılığına başvurun kim hukuk dışı işler yaptıysa o hesabını versin" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayının ilk oturumunu Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel başkanlığında gerçekleştirdi. 8 gündem maddesinin oylandığı oturumda gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, AK Parti'li Sıtkı Polat'ın yerel bir gazeteye verdiği röportajdaki ifadelerine tepki gösterdi.

Sıtkı Polat'ın, "Hiçbir partilimiz meclis komisyon başkanı olamadı. Orada alınan kararlar bazı gruplar tarafından idare ediliyor. Ama bunlar Adana için zarar veriyor, Adana için bu tür menfaate dayalı ilişkilerin Adana'ya zarar vereceğini düşünüyorum. Gereği neyse o yapılmalı hukuksal çerçevede imar neyse o yapılmalı. Ama hukuk dışı işler geldiğinde zaman zaman meclis alet edilmeye kalkışıldı. Ancak çok şükür biz yani ben ve bazı arkadaşlarım bunlara karşı çıkıyoruz" şeklindeki açıklamasını ağır bulduğunu söyleyen Özer, "Hukuk dışı işler gerçekten yapılıyorsa lütfen cumhuriyet savcılığına başvurun. Kim hukuk dışı işler yaptıysa o hesabını versin" dedi.

Özer, konuşmasının ardından ülkemizde 8,5 buçuk milyonu aşan engelli bulunduğunu belirterek, engellilerin sıkıntılarını anlatması için görme engelli Cüneyt Arat'ı kürsüye davet etti.

Kaldırımların hala engelsiz olmadığını, özel halk otobüslerinin karara rağmen engellilerden ücret aldığını belirterek, sorunlarının çözümü noktasında çaba gösterilmesini söyledi. Arat ayrıca, geçtiğimiz günlerde engelli bir vatandaşı kullandığı belediye otobüsüne bindirirken cep telefonu çalınan kadın şoförün, "Hırsızı da engellisi de batsın" diyerek gösterdiği tepkinin de kendilerini rencide ettiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Sıtkı Polat ise konuşmasına yaklaşık 4 buçuk yıldır meclisin çok uyumlu çalışmadığını belirterek, "Birkaç hafta önce yaşanan olaylar ortada. Bu alınan kararlardan utanıyorum. Bazı arkadaşlarımın da bu konularla ilgili olduğunu herkes biliyor. Ben sadece bu konuların mecliste konuşulmasından rahatsızım" dedi.

Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel ise kendisinin meclis çalışmalarını en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade ederek, "Bu tür laflar her yerde söylenilebilir. Bu mecliste şimdiye kadar Polat'ın iddia ettiği gibi bir olaya şahit olmadım" dedi.

Tuncel, ayrıca bütün meclis üyelerinin Bölge İdare Mahkemesine başvuru yapabileceklerini hatırlatarak özellikle petrol istasyonlarına karşı bu memlekete bir hastalık olduğunu söyledi.

Mustafa Tuncel, bir çok konuda serbest rekabeti savunan meclis üyelerinin petrol istasyonu açılması esnasında ise rant olduğunu iddia ettiğini belirtti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Sıtkı Özer Sıtkı Polat Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title