Haberler

Mbia'nın Trabzonspor'a Transferi

Trabzonspor'un eski teknik sorumlusu Hami Mandıralı, bordo-mavili takımın yeni transferi Stephane Mbia'nın, kalitesinin tartışılamayacağını söyledi.

Trabzonspor'un eski teknik sorumlusu Hami Mandıralı, bordo-mavili takımın yeni transferi Stephane Mbia'nın, kalitesinin tartışılamayacağını söyledi.

Bordo-mavili takımda attığı 219 golle rekor kıran ve 2013-2014 sezonunda Tdabzonspor'u çalıştıran Mandıralı, Mbia'nın Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi kupası kaldırmış bir oyuncu olduğunu ifade etti.

Mbia'nın La Liga'da oynamış, finaller görmüş, kupalar almış milli takım tecrübesi olan bir oyuncu olduğunu dile getiren Mandıralı, "Kalitesi tartışılmaz. Mbia, orta sahada koşan, rakibi bozan, basit oynayarak topu oyuna sokan faydalı olabilecek bir oyuncu ama önemli olan Trabzonspor'a faydalı olabilmesi" dedi.

Trabzonspor'da Mbia'nın mevkisinde görev yapan oyuncu sayısının fazla olmasına karşın orta sahada görev yapan futbolcunun kariyeriyle ilk 11'de görev alabileceğini dile getiren Mandıralı, "Mbia inşallah uyum sorunu yaşamadan Trabzonspor'a faydalı olacak" diye konuştu.

Hamdi Aslan

Trabzonspor'un eski futbolcularından Hamdi Aslan da Mbia'nın "takım oyuncusu" olduğuna vurgu yaptı.

Kamerunlu oyuncunun takım içinde sorumluluk aldığına dikkati çeken Aslan, "Mbia iyi bir takımda fazla katkı yapabilir. Bence Trabzonspor'un doğru oyunu oynamaya ihtiyacı var. Eksik mevkiler çok. Birçok pozisyona transfer yapılmalı, transfer politikası doğru çizilmeli" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin görüşleri

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir ise Mbia'nın şampiyonluklar yaşayan bir futbolcu olduğunu belirterek, "İnşallah Trabzonspor'da da faydalı olur, şampiyonluklar, başarılar yaşar. Ancak futbol takım oyunudur.Trabzonspor'da asıl sorun istikrarın sağlanmasıdır" yorumunu yaptı.

Spor Yazarı Adnan Sungur ise Trabzonspor'da ön libero mevkisinde Medjani, Aytaç Kara, Fatih Atik gibi oyuncuların bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Salih Dursun da aynı bölgede görev yapabiliyor. Bu bölgeden birkaç oyuncuyu satmadan Stephane Mbia'yı transfer etmek bana göre lükstür. Mbia, agresif, mücadeleci, rakipten top çalma özellikleriyle olumlu görüntü veriyor ama hücuma katılımda aynı derece başarılı olduğu söylenemez."

Kaynak: AA / Yerel

Hami Mandıralı Stephane Mbia Hamdi Aslan Trabzonspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title