Haberler

Mardin'de Proje Geliştirme Ofisi Kuruldu

Mardin'de Avrupa Birliği'ne Proje Başvurusu Yapacak Sivil Toplum Kuruluşlarına Yol Gösterecek Olan Bir Proje Geliştirme Merkezi Kuruldu.

Mardin'de Avrupa Birliği'ne proje başvurusu yapacak sivil toplum kuruluşlarına yol gösterecek olan bir Proje Geliştirme Merkezi kuruldu.

Vali Mehmet Kılıçlar'ın direktifleri ve Dr. İbrahim Özcoşar'ın organizatörlüğünde kurulan merkezin tanıtım toplantısı, Valilik Nişli Salon'da vali eşi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ve 30 dolayında sivil toplum kuruluş temsilcisinin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ulugölge, Mardin'in AB hibe programlarından yeteri kadar yararlanmasını amaçladıklarını kaydetti. Merkezin kurulmasıyla birlikte, hazırlanacak hibe projelerinin daha

sağlıklı olacağını ve takibinin daha iyi yapılacağını ifade eden Ulugölge, "Proje Geliştirme Merkezi'nde, AB tarafından ilan edilen ve ülkemizin yararlanabileceği tüm programların il içinde tanıtılması ve bu kapsamda projelerin hazırlanmasına yardımcı olunması sağlanacak. Ayrıca, hem bilgilendirme toplantıları düzenlenip hem Mardin Valiliği resmi internet sitesinde programların yayımlanmasıyla ilgili kişiler bilgilendirilecek" dedi.

Mardin'de son birkaç yıl içinde düzenlenen toplantılarda sadece proje sunumlarının yeterli olmadığını bildikleri için sivil toplum kuruluşlarını yönlendirmek amacıyla değişik faaliyetlerin içine girdiklerini belirten vali eşi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar ise, "Bu kapsamda oluşturacağımız bir proje bankasıyla ileride yapılması planlanan yeni projelere ışık tutulacak, ortaya çıkan deneyimden yeni proje ekiplerinin yararlanması sağlanacak. Oluşturulacak proje bankasında bulunan projelerin uygun çağrılarla

geliştirilerek sunulması sağlanacak" diye konuştu.

Mardin'de büyük bir sıkıntı yaşanan kadın ve çocukların eğitilmesi konularında kadın sivil toplum örgütlerinin ciddi anlamda çaba sarf ettiklerini bildiğini söyleyen Arzu Kılıçlar, "Valilik olarak, bu konuda elini taşın altına koyan herkesi takdir ediyorum. Bu ofis aracılığıyla inşallah bundan sonra yapılan bu hizmetler büyük bir ivme kazanarak hızlanır" açıklamasını yaptı.

Toplantıya katılanlara daha sonra projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title