Haberler

Keçiören'de Çorum Gecesi

5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on birinci günü, hemşehri buluşmaları kapsamında Çorum Gecesi'ne ayrıldı.

5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on birinci günü, hemşehri buluşmaları kapsamında Çorum Gecesi'ne ayrıldı. Keçiörenliler Çorum Gecesi'ne büyük ilgi gösterirken, Türk Halk Müziği sanatçılarının seslendirdikleri türküler ile keyifli dakikalar yaşadılar.

Çorum Gecesi'ne AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek de katıldı. Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Çorum Kültür Evi'nin açılışını, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat

Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır birlikte yaptı.

"BİZ BARIŞIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ"

AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, sözlerine Çorum'un Hitit medeniyetinin ortaya çıktığı ve ilk yazılı anlaşmanın yapıldığı yer olduğunu hatırlatarak başlarken, "Bu yüzden biz barışın önemini biliyoruz. Birileri bize kardeş kavgası yaşatmak istese de bizler aynı dağın yeliyiz. Huzurumuzu, kardeşliğimize ve birliğimize borçluyuz. Geçmişte yaşadığımız acılar bizi olgunlaştırdı. Bunlar bizim barışı daha çok sevmemize neden oldu" mesajlarını verdi.

Keçiören'de eski Ramazan günlerini aratmayan güzellikte etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Uslu, "Belediye Başkanımızın uzak görüşlülüğü sayesinde sınırları aşan bir vizyonla, Ramazan'ın şanına

yakışır bir şekilde kültürel faaliyetleri ortaya çıkaran bu etkinlikten ötürü Başkan Ak'a teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Selamoğlu ise, Keçiören Belediyesi'nin uluslararası Ramazan etkinlikleri ile Türkiye'nin doğusunu ve batısını buluşturduğuna dikkat çekerek, "Aynı zamanda tüm kardeş ülkeleri de bir araya getiriyor. Ramazan ayı nefsimizi terbiye ettiğimiz bir aydır. 'Türkiye'ye, dünyaya barış ve huzur getirsin' diyoruz. Dünyada zülüm olmasın artık diyoruz" diye konuştu.

ANADOLU'NUN ZENGİN MİRASI KEÇİÖREN'DE

Keçiören'de Ramazan ayının güzelliğini sınırları aşan kardeşlikle yaşandığını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Uluslararası Ramazan etkinliklerinde Anadolu'nun güzelliğini, mirasını,

zenginliğini dünyanın evi Keçiören'den dünyaya taşıyoruz. Çorum denince aklımıza İskilipli Atıf Hoca, Alacahöyük, İskilip Dolması ve leblebi geliyor. Çorum Anadolu'nun en nadide illerinden birisidir" diye konuştu.

Mekanları önemli kılan şeyin mekanlarda bulunanların olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Alparslan ise, "Zamanları anlamlı kılan da, o zamanlarda yaşananlardır. Bu gece bu zaman diliminde hep birlikte aynı coşkuyu yaşıyoruz. Sizinle böylesine güzel bir etkinlikte buluştuğum için çok mutluyum" dedi.

Dünyanın ilk yazılı sözleşmesinin M.Ö. 780 yılında Çorum'da yapıldığına işaret eden Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Çağır ise, " Bu da bizim coğrafyamızın barışın merkezi olduğunu gösteriyor. Başkana bu tarz etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Ak Hayri Çağır'a bir vazo hediye ederken, Çağır da Başkan Ak'a bir plaket verdi.

TÜRKÜLER İLE COŞTULAR

Gecede sahne alan Türk Halk Müziği sanatçıları Gülsüm Kahraman ve Haydar Kemeç, seslendirdikleri Çorum ve İç Anadolu türküleri ile Keçiörenlileri coşturdu. Türk Pop Müziği Sanatçısı Serkan da şarkılarıyla geceye ayrı bir renk kattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayri Çağır Mustafa Ak Keçiören Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title