Haberler

Kardeşlik Platformu'nun Yardımları Sürüyor

Mardin STK Platformu bünyesinde kurulan Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, iç göç nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor.

Mardin STK Platformu bünyesinde kurulan Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, iç göç nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı Mardin'e göç eden ailelere destek ve yardımda bulunmak üzere Mardin STK Platformu bünyesinde kurulan Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, yardımlarına devam ediyor.

Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, platform üyeleri Mehmet Şirin Ersan ve Mehmet Arasan, Nusaybin'den Artuklu'ya gelen ve Nur Mahallesi'nde kalan ailelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım dağıttı.

"BARIŞ VE HUZUR İSTİYORUZ"

Açılan çukur ve barikatların akabinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından evlerini terk ederek Mardin'e geldiklerini belirten Osman Sevim, Savaş değil barış ve huzur istediklerini söyledi. Sevim, "Fırat Mahallesi'nde otuyorduk, yaşanan olayların ardından aile ve akrabalarımız ile birlikte Mardin'e geldik. Evimizi barkımızı terk etmek zorunda kaldığımız için mağdur olduk. Tabi burada geldiğimiz bizlere sahip çıkan Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan Allah razı olsun. Bizler biran önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Tekrar evimize dönmek istiyoruz. Savaş değil barış istiyoruz. Huzur ve birlik istiyoruz. Memleketimiz çok güzeldir, memleketimizden çıkmaz, perişan olmak istemiyoruz. Ufak çocuklarımız çoktur, perişan olduk, mağdur olduk." dedi.

"YARDIMLARIMIZ SÜRECEK"

Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz ise, platformun yaklaşık 20 önce kurduklarını hatırlattı. Bölgedeki olaylardan dolayı Mardin'e göç eden insanlara yardım ellerini uzattıklarını kaydeden Yılmaz, şimdiye kadar 2 bin battaniye, bin 50 koli gıda, 750 paket çocuk bezi dağıttıklarını söyledi. Yılmaz, içgöçle mağdur olan halka yardımlarının süreceğini aktardı. Nusaybin, Cizre, İdil, Şırnak gibi yerleşim yerlerinden göç eden insanlara imkanları ölçüsünde yardımda bulunduklarını belirten Yılmaz, platform binasına gelemeyen ailelere de kendi araçlarıyla yardımlarını bizzat evlere dağıttıklarını söyledi. Yılmaz, "Tabi bizim imkanlarımız kısıtlı. Ben buradan büyük sivil toplum kuruluşlara seslenmek istiyorum, bizlere yardımlarınızı gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz yardımları mağdur vatandaşlara ulaştırırız. Yeter ki bize yardım gönderin" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulsamet Yılmaz Mehmet Şirin Nusaybin Mardin Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title