Haberler

Hendek'te Kamu ve Özel Sektör Temsilcileri Biraraya Geldi

Sakarya'nın Hendek İlçesinde Sanayici ve İşadamları ile Kamu Sektörü Temsilcileri Bir Araya Geldi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde sanayici ve işadamları ile kamu sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Hendek Serdar Otel'de bir araya gelen sanayici ve iş adamları ile kamu sektörü temsilcileri sorunları ve çözüm yollarını tartıştılar.

Toplantıda konuşan Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Hendek'te sanayileşmenin hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlediğini belirterek, bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı iş adamlarına teşekkür etti.

İş dünyasının taleplerinin belirlenmesi için ekipler oluşturulması gerektiğini kaydeden Kaya, “Sizler bizim istihdam motorlarımızsınız. İstihdam üreten, iş ve aş veren sizleri takdir ediyoruz. Sorun yaşamamanız için de elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu ülke sizlerin gayretleriyle bir yerlere varacaktır'' dedi.

Hendek Belediye Başkan İnci, iş adamlarının sorunlarını tartışmak, ilçenin problemlerini ve neler yapılacağı konusunda görüşlerin alınması için bir araya geldiklerini belirterek, “Burada asıl hedef sizlere hizmet etmektir. İlçemizde birçok fabrika bulunmaktadır. Bu fabrikaları tek çatı altında toplanmaları için bir dernek kurulması düşüncesindeyim” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Şirin ise toplantıda Sakarya'daki işsizlik ve istihdam ile ilgili bilgi verdi. Sakarya'da özellikle kalifiye eleman konusunda sıkıntı olduğunu belirten Şirin, “İş adamları ile el ele vererek, işletmelerde meslek kursları hedeflemekteyiz. Amacımız işsiz insanları topluma kazandırarak, üretken birer birey olmalarını sağlamaktır” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Sevinç, yaptığı konuşmada, üniversitenin her zaman iş adamlarına teknik ve sosyal desteğe hazır olduğunu söyledi.

1992'de 3 bin öğrencisi bulunan SAÜ'nün şu anda 40 bin öğrencisi bulunduğunu belirten Sevinç, 5 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü ilçede üniversitenin fiziki tesislerin artması gerektiğini ve bunun sağlanması halinde 3 sene içinde öğrenci sayısının 10 bini bulacağını kaydetti.

Hendek'teki NOKSEL Fabrikası Müdürü Naim Ayaz ise, ilçenin en önemli sorunlarından birinin doğal gaz ve sosyal konut olduğunu bu alanda proje üretmek gerektiğini belirtti.

(İÇ-İÇ)

30.04.2007 14:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title