Haberler

Hamzaoğulları'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Güncelleme:

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hamzaoğulları mesajında, "Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 90. yıldönümünü Milletimiz ile birlikte büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Cumhuriyetin ilanının ülke tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturduğunu ifade eden Hamzaoğulları, Milletin, en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeden ve bağımsızlığından asla taviz vermeden inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini büyük bir zaferle neticelendirdiğini belirtti.

Hamzaoğulları şöyle devam etti:

"Aziz Milletimizin büyük özverilerle yürüttüğü ve zaferle neticelendirdiği bu büyük bağımsızlık mücadelesi sonunda milletin iradesini esas alan ve millet iradesini temsil eden Cumhuriyet ilan edilmiştir. Milletimiz, Cumhuriyeti bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Ülkemizi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi ortaya koymuştur. Cumhuriyetin ilan edilmesinden bu tarafa 90 yılda büyük hamleler gerçekleştirilmiş ve çok önemli başarılara imza atılmış, Ülkemiz geleceğe umutla bakmakta, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda yürüyüşünü kararlılıkla devam ettirmektedir.

Özellikle son yıllarda AK Parti iktidarı ile muazzam bir gelişme ivmesi yakalanmış, önemli yapısal reformlar gerçekleştirilmiş, demokrasimiz olgunlaştırılmış, insan hak ve hürriyetleri konusunda ciddi mesafeler alınmıştır.

Ülkemiz, gerçekleştirdiği önemli reformlarla demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüzü korumaya, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya devam edecek, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat ederek daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor bu anlamlı günde İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Süleyman Hamzaoğulları Ak Parti 29 Ekim Yerel Haberler

title