Haberler

Hamzaoğulları'ından İnsan Hakları Ve Demokrasi Mesajı

Güncelleme:

AK Parti Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları ve Demokrasi haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları ve Demokrasi haftası nedeniyle AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Ak Parti'nin İnsan hakları standartlarının yükseltilmesi, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanması amacıyla reform paketleri hayata geçirdiğini ve önemli yasal düzenlemeler yaptığını hatırlatan Hamzaoğulları şu ifadelere yer verdi:

"İnsana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzurun sağlanabilmesi, ancak insan haklarına saygılı olmakla, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkündür. Ak Parti iktidarı ile ülkemizde; İnsan hakları standartlarının yükseltilmesi, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanması amacıyla reform paketleri hayata geçirilmiş ve önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız, milletimizin eşit ve saygın fertleridir. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Farklı dil, din ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, birçok kadim uygarlığa ev sahipliği yapan ülkemizde insan haklarına dayalı birlikte yaşama kültürü bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde devam edecektir. Demokrasi, insan hakları ve kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve her türlü etnik-dini ayrımcılık ve aşırılıkla mücadelemiz bundan sonra da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanların karşılıklı hoşgörü ve anlayış içinde yaşadığı bir dünya dileğiyle, vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü ve İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasını kutluyorum"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Süleyman Hamzaoğulları Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title