Haberler

Denizli'de Tarla Faresi ile Mücadele Ediliyor

Denizli çiftçisinin korkulu rüyası haline gelen tarla faresine karşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere eğitim verildi.

Denizli çiftçisinin korkulu rüyası haline gelen tarla faresine karşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere eğitim verildi.

Denizli'de geçen yıldan itibaren kış mevsimlerinin mevsim normallerinin üzerinde ılık ve kurak geçmesi sonucu genel zararlılardan olan tarla faresinin çoğalarak Denizli genelinde ekili alanlarda etkili olması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü harekete geçti.Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen başkanlığında 'Tarla Faresi ile Mücadele İstişare' toplantısı'nda alınan kararlar gereği başlatılan Uygulamalı eğitimlerle kimyasal ilaçlarla mücadele ilk olarak Çardak ilçesinde yapıldı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir burada yaptığı konuşmada, " Bölgeyi iyi bilen birisi olarak Müdürlük olarak tarla faresi ile mücadeleye 2015 yılı başından itibaren başladık. Görevli arkadaşlarım gece-gündüz demeden eğitimlere başlamış ve konunun önemi siz vatandaşlarımıza anlatılmıştır. Tarla faresi ile kimyasal mücadele bizim için en son yöntem ancak maalesef elimizde kalan son çare. Doğal düşmanlarından olan yılan, baykuş, tilki, gelincik ve leylek gibi doğal düşmanları yok denecek kadar az onlara da hayat hakkı tanımıyoruz. Lütfen bu canlılara karşı daha özenli olalım. Onun için bu mücadelede maalesefkimyasal olarak devam edeceğiz. Elbette mücadelenin bireysel olarak başarıya ulaşması mümkün değil. En başta bölge insanının topyekün mücadeleye katılması gerekiyor. Burada katılım oldukça iyi. Şimdi arkadaşlarımız tarla faresi ile ilgili mücadele yöntemlerini uygulamalı olarak anlatacaklar. Sonra örnek tarlamıza giderek yerinde hep beraber ilaçlama nasıl yapılır onu öğreneceğiz "dedi.

Konuşmanın ardından bütün çiftçilerle birlikte örnek tarlaya gidilerek tarla faresinin yaşamı ve faaliyetleri anlatılarak zehirli buğday uygulaması ve tarla tarama uygulaması yapıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nejdet Demir Denizli Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title