Haberler

Çorum Dernekler Federasyonu'ndan Tanıtm Günleri Ziyaretleri

Çorum Dernekler Federasyonu, 15-18 Kasım tarihleri arasında Ankara AKM'de gerçekleştirilecek olan "Tanıtım Günleri" için çalışmalar sürüyor.

Çorum Dernekler Federasyonu, 15-18 Kasım tarihleri arasında Ankara AKM'de gerçekleştirilecek olan "Tanıtım Günleri" için çalışmalar sürüyor.

Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ve yönetim kurulu üyeleri sırasıyla Sungurlu, Alaca ve Çorum belediyeleri, Çorum Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Hitit Üniversitesi, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek hazırlık çalışmaları ve tanıtım günleri hakkında bilgi verdiler.

İlk olarak Sungurlu Kaymakamı Selahaddin Uzunkaya'yı ziyaret eden federasyon yöneticileri burada İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ve Sungurlu Belediyle Başkanı Selahattin Uzunkaya etkinlik

Başkan Uzunkaya programda Sungurlu belediyesinin kendine ayrılan stantta yerini alacağını belirterek, federasyon çok önemli bir organizasyon düzenlediğini, kendilerinin de burada üzerlerine düşen görevi fazlası ile yapacaklarını söyledi.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz tanıtım günlerinde Alaca tarihi ve kültürel yönlerini anlatan etkinliklerle destek vereceklerini belirtti.

Çorum'un ve ilçenin tanıtımın yapılacağı bu tür önemli bir etkinliği değerlendirmek istediklerini anlatan Eyvaz, tanıtımın sadece yöneticilerin değil bütün Çorumluların meselesi olduğunu belirterek, herkesten elini taşın altına koymasını istedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, tanıtım günlerinin her safhasında yer alacaklarını kaydetti. Çorum'un tanıtımını, federasyonla birlikte yapacaklarını yapacaklarını dile getiren Külcü, "Sizin başarınız bizim, Çorum'un, Çorumlunun başarısıdır."dedi.

Vali Sabri Başköy ise, "Çorumun her alandaki dinamiklerini harekete geçiririz. Birlikte yapacağımız her faaliyet başarılı olur." dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda ziyaretinde konuşan Federasyon Başkanı Hayri Çağır, "Çorum sanayicisi ve iş adamları Ankara'da çok şöyle bir algı ile biliniyor; Çorumlu iki yatırımcı düne kadar bir araya geldiğinde "Türkiye için ne üretiriz? diye kafa yoruyordu. Bugün geldiği nokta ise "dünya için ne üretiriz?"dir. Bu çıtanın yükselmesine katkıda bulunmak, yükselen seviyeyi Ankara'da tanıtmak için bu tanıtım günleri bir fırsattır. Bunu değerlendirmenizi bekliyoruz" dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum halkının fuarlara yatkın olduğuna dikkat çekerek, yıllardır tanıtımla ilgili yurt içi ve yurt dışı fuarları takip ettiğini belirtti.

Tanıtımın ne olduğunu ve önemini bildiklerinin altını çizen Başaranhıncal, "Federasyon olarak yaptığınız hazırlıklarla ilgili sunumu çok gerçekçi buldum. İnsanımıza hayat değil gerçekleri sunmalıyız. Çorum TSO olarak bizde tanıtım günlerinde önemli bir görevi üsleneceğiz. "dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ankara'da Çorum'u tanıtmak için yapılan çalışmanın yanında olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç ise"

Tanıtım çok önemli. Esnafımız da bunun bilincinde. Öyle imalatlarımız var ki çoğumuz bunların Çorum'da yapıldığını bilmiyor. Bizde Ankara da Çorum Tanıtım günlerinde yerimizi alacağız." İfadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Hayri Çağır Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title