Haberler

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı ilk meclisi Meclis Başkan Vekili Halil Tüm'ün oturum başkanlığında gerçekleşti.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı ilk meclisi Meclis Başkan Vekili Halil Tüm'ün oturum başkanlığında gerçekleşti.

İlk olarak gündem dışı konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, yeni anayasa çalışmalarının yapıldığı şu günlerde, sivil toplum örgütlerinin isteklerini daha yüksek sesle aktarması gerektiğini ifade ederek, "Ben buradan sivil toplum örgütlene sesleniyorum. Tek tük çıkan sesleriniz sizce yeterli mi ' Sendikalar, odalar, sayıları 50 civarında olan kadın kuruluşları kendinizi göstermek için ne bekliyorsunuz. Özellikle kadın örgütleri, sizlerin kadın duyarlılığınıza ne oldu' Sizler sadece seçim dönemlerinde ortaya çıkıp 'kadın adaylar isteriz' demekle amaçlarınıza ulaşabiliyor musunuz?" dedi.

Türkiye'de siyasetle çözüm üretilmediğini, sorunların çoğaltıldığını savunan Özer, şunları aktardı:

"Yapılacak yeni anayasa tartışılıyor. Ancak bundan daha önemli, siyasi partiler yasası ve seçim yasalarından hiç kimse söz etmiyor. Hangi anayasayı yaparsanız yapın, dünyanın en iyi anayasalarını getirirseniz getirin, siyasi partiler ve seçim yasaları değiştirilmeden, parti içi demokrasiyi sağlamadan, her şeyi liderin iki dudağı arasına bırakarak sorunlarımızın üstesinden gelemeyiz. Bugünkü tabloda halk sadece oy veriyor. Demokratik işleyişe katılamıyor."

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerindeki 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine itiraz eden AK Partili Hayri Haköver, "2 yılda 1/5000'lik nazım imar planını yaptık. Daha önce de komisyonlarda da söylemiştim; 1/5000'lik planı yaparken imar kanuna uygun bir plan yapmadık. Çünkü yaptığımız 1/5000'lik plan tamamen 1/1000'lik nitelikte plandı. Buna rağmen parça parça meclise getirilip görüşülmesi bence hukuki değil. Bence bu 1/5000'lik nazım imar planlarının hepsinin reddedilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haköver'in konuşmasının ardından toplam 38 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Sıtkı Özer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title