Haberler

Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92'nci Yıl Dönümü

AK Parti, CHP ve MHP Adana İl Başkanları Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, CHP İl Başkanı Orhan Sümer ve MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ziyaeddin Yağcı, Adana'nın 5 Ocak Kurtuluş Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Adanalının 92 yıl önce tarihe not düştüğünü kaydetti.

Doğan Bey, Sinan Paşa, Tufan Bey, İbo Osman, Kara Fatma gibi birçok unutulmaz ismin görevini fazlasıyla yapıp tarih yazdığını belirten Yağcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"5 Ocak 1922 günü Adanalının bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığı ve Kurtuluş Savaşı destanında üzerine düşen görevi en iyi örnekleriyle yerine getirdiği gündür. Geçmişini bilmeyen milletler, geleceklerine asla yön veremezler. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı yılları bizim aynı zamanda gururla andığımız, göğsümüzü kabarttığımız ve ecdadımızı hayırla yad ettiğimiz yıllardır. Bu nedenle, bugün sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bilmeliyiz. Elde ettiğimiz tüm kazanımları daha çağdaş ve müreffeh, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye için harcamalıyız."

Orhan Sümer de mesajında, Adana'nın Kurtuluş Savaşı için farklı bir anlam yüklü olduğuna dikkati çekti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı kurtuluş meşalesi ile tüm yurtta ölümüne bir mücadele başladığını anımsatan Sümer, "Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi anlamı taşıyan dayanışma ulusumuzun esaret altında olamayacağını kanıtlamıştır. Bugün, içeride ve dışarıda ulus üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlara geçit verilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Mustafa İzgioğlu ise 92 yıl önce Adanalıların en zor şartlarda, yokluk ve darlık içindeki hallerde bile bu milletin fertlerinin neleri başarabileceğini gösterdiğini belirtti.

Dün harici düşmanların, dahildeki işbirlikçi hainlerin oyunlarını, tuzaklarını bozan Adana halkının, bugün de aynı bilinç içinde birlik ve beraberliklerini korumaya, kardeşliklerini yaşatmaya azmettiğini vurgulayan İzgioğlu, şunları kaydetti:

"Dün ülkemiz için var olan tehlike ve düşmanlıklar bugün de değişik şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Bu millet bunu biliyor ve görüyor. Hiç kimse aziz milletimizin sabrını da korkaklık sanmasın. Bu vesile ile ifade ederim ki, küskünlükleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakarak birbirimize daha çok sarılma zamanıdır." - Adana

Kaynak: AA / Yerel

MUSTAFA İZGİOĞLU Orhan Sümer Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title