Haberler

Yeni Tıp Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan 297 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan 297 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Hipokrat salonunda düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme" töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere hekim olma yolunda ilk adımı attıklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılında tıp fakültesinde 296'sı öğretim üyesi olmak üzere toplam 730 akademik personelin görev aldığını belirten Kibar, şöyle devam etti:

Tıp fakültesi 297 öğrenci aldı

"Tıp fakültemizde 106'sı uluslararası öğrenci olmak üzere toplamda bin 860 öğrencimiz eğitim görmektedir. Fakültemiz bugüne kadar 6 bin 348 tıp doktoruyla bin 719 uzman hekim yetiştirmiştir. Aramıza yeni katılan 297 öğrencimizle yine yeni bir başlangıçta, tatlı bir heyecan içindeyiz. Bugün ülkemizde 84 tıp fakültesi öğrenci kabul ediyor. Tıp fakültelerinde yaklaşık 13 bin öğretim üyesi görev yapıyor ve 75 bin tıp öğrencisi bulunuyor.

Kaliteli tıp eğitimi

Ancak, bu tıp fakültelerinin sadece üçte biri eğitim kalitesi değerlendirildiği akreditasyon sürecinden geçiyor. Gururla ifade etmeliyim ki tıp fakültemiz, akreditasyon sürecinden 2011 yılında başarıyla geçen ilk fakültelerden biri olmuş ve akreditasyon yenilemesi için de tekrar başvuruda bulunulmuştur. Eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için öğrencilerimize sunduğumuz bu hizmetleri daha da arttırmaktayız."

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncel de öğrencilerin büyük bir emek neticesinde Türkiye'de belli bir yüzdenin içerisine girerek başarı sağladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verilmesinin ardından yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi.

Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Sönmez'in ilk dersi vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çukurova Üniversitesi Mustafa Kibar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title