Haberler

Vali Çiçek ile Kayseri turizmde şaha kalkacak

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
06.09.2022 03:19

Kayseri, Kapadokya'nın Merkez illerinden bir tanesi olmasına rağmen, bu güne kadar Kapadokya'nın turizm nimetlerinden pek yararlanmamış bir şehir.

Yahyalı Şelalesi, Kuş Cenneti, Soğanlı Vadisi ve daha bir çok Turistik değere sahip olan Kayseri ayrıca bir tarih ve kültür şehridir.

Erciyes Dağı gibi bir değere de sahip olan Kayseri kış turizminde de özellikle son zamanlarda adından sıkça söz ettirmektedir.

Benim hep ortaya koyduğum bir tespitim vardır; " Bir ili kalkındırmak veya o ile vakit kaybettirmek, ilin yöneticilerinden kaynaklanmaktadır." diye.

Çok yakın bir zamanda Kayseri'ye atanan Vali Gökmen Çiçek ismi işte tam da bir ili kalkındırmanın temel unsuru olmuştur.

Geldiği günden beri gecesini gündüzüne katan ve Kayseri adına çokça ter döken Vali Çiçek, özellikle Turizm adına çok önemli adımlar atmaktadır.

Kayseri'nin Turizm ayağındaki en önemli iki unsuru olan Yahyalı Şelalesi ve Soğanlı Vadisi konusunda Ankara'da kişisel çabasını ortaya koyarak parasal kaynak sağlayarak, hizmet atağı başlatan Vali Gökmen Çiçek bana göre farkını ortaya koymuştur.

Oturan değil, sokakta halkla birlikte olan ve tüm zamanını şehrin kalkınmasına adayan Vali Çiçek takdiri hak etmektedir.

Valilik yaptığı çok kısa bir sürede Afyonkarahisar ilinde insanların gönlünde taht kuran ve ayrıldığında da büyük sevgi seli ve gözyaşları ile uğurlanan Vali Çiçek, Kayseri'ye geldiği günden beri gece geç saatlere kadar yoğun bir çalışma temposu sergilemektedir.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Bey'in çabaları ile Kayseri turizmde şaha kalkacaktır. Yapılan çalışmalar bunun en önemli göstergesidir.

İnşallah Vali Çiçek siyaset kurumundan her hangi bir engellemeye uğramaz umudumu yeniliyor ve Kayseri adına ter dökmenin takdiri ile bir teşekkür ile ödüllendirilir.

Kayseri'de yaşayan ve Kayseri için çabalayan bir Gazeteci olarak, kısa sürede gönüllerde taht kuran ve hizmet atağı başlatan Vali Gökmen Çiçek Bey'e şükranlarımı sunuyor başarılarının devamını diliyorum.

title