Haberler

Mustafa Yalçın hoşgörü ve hizmetin adıdır

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
10.01.2023 02:39

Mustafa Yalçın denince Kayseri'de sadece işini yapan, hizmet üreten ve hoşgörülü kimliği ile ön plana çıkan bir kişilik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hizmet alanında hep yapıcı ve olaylara yaklaşımı hep olumlu olan ve uzlaşmacı kişiliği ile bilinen Mustafa Yalçın, benimde şahsen çok takdir ettiğim bir isim.

Geçmişte uzun yıllar Kayseri Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik yapan daha sonra ise Van Büyükşehir Kayyum Genel Sekreteri olarak Van'a hizmet eden Yalçın, şu an Talas Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Başkan Yalçın, Van ilinde görev yaptığı kısa sürede Vanlıların gönlünde taht kurmuş hoşgörüsü ve hizmet anlayışı ile her kesimin takdirlerini almıştır.

Kayseri Talas Belediye Başkanlığı Adaylığı açıklandığında, Vanlıların Kayseri'de düzenlediği destek toplantısına binlerce kişinin katılması ise aslında Mustafa Yalçın'ın hizmet anlayışını ortaya koyduğunu görmekteyiz.

Uzlaşmaya önem veren hoşgörülü ve her türlü görüşe açık olan Mustafa Yalçın Talas Belediye Başkanlığı görevinde de bu yaklaşımını sürdürmektedir.

Böylesi bir anlayışa sahip bir yerel yöneticinin isminin son günlerde siyaset nezaket ile bağdaşmayan ve akıl dışı bir iddia ile gündeme getirilmesi tarafımca bir akıl tutulması olarak değerlendirilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yemek yediği ve toplantı yaptığı bir restoranın daha sonra geçici olarak kapatılması ile bir gazetede yer alan habere değinmek istiyorum.

Söz konusu gazete güya restoranın Mustafa Yalçın Tarafından sırf Kılıçdaroğlu'nun orada yemek yemesi gerekçesi ile kapatıldığı anlamına gelen haberi bana göre yine bir akıl tutulması olarak karşımıza çıkmıştır.

Öncesinden bir kaç defa kapalı alanda sigara içirilmesi nedeniyle uyarı alan restoran bunu tekrarlayınca 10 gün geçici kapatılmış ve belediye yasaların öngördüğü bir şekilde hareket etmiştir.

Ufak bir araştırma ile kolayca öğrenilecek bir durumu siyasi rekabet boyutuna taşımak bir gazeteci yakışmayan ve habercilik ilkesine gölge düşüren bir durumdur.

İlkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışından uzak tamamen art niyet taşıyan bu sözde haberi yapan sözde gazetecinin kimlerin havuzuna su taşıdığını aslında bilmeme rağmen, daha fazla sözlerimi sivriltmeden takdirleri okuyucularıma bırakmak istiyorum.

Son bir söz, Mustafa Yalçın o gazetecinin haberinde yer verdiği iddialardaki gibi öyle ucuz siyaset peşinde koşacak bir siyasetçi değildir. Aklı olan bunu bilir…

Kalın sağlıcakla.

title