Haberler

Afetler üzerinden siyasi provokasyonlara fırsat vermemek gerekir

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
03.08.2021 11:45

Sosyal medya platformları yalanların ve iftiraların havada uçuştuğu mecralar haline dönüşmüştür.

Ülkemizdeki orman yangınları yüreklerimizi yakmakta ve her geçen gün yok olan ülkemiz akciğerlerinin son hali bizleri düşündürürken, bazı çevrelerin ise bu afeti fırsata çevirip provokasyon yöntemini seçmesi son derece düşündürücüdür.

Sırf hükümeti eleştirmek ve devleti aciz göstermek adına yürütülen provokatif eylemleri yapanların ülkemizin hayrına bir yol izlediklerini düşünmüyorum.

Doğal afetler üzerinde siyasi hesaplaşma olmaz böylesi hadiselerde el birliği ve güçleri birleştirerek sonuca gitmek gerekir. Yangın söndürme uçaklarımız arızalıymış, helikopterlerimiz yetersizmiş,bilmem muş, mişlerle toplumun zihnini karıştırmak doğru bir yöntem değildir.

Elbetteki hatalar ve kusurlar olur lakin hesaplaşmanın bir adabı, bir yöntemi vardır. İnsanların zihnini karıştırıp toplumu yanlış yönlendirerek İzlenen her yol mübah değildir.

İktidar ve muhalefeti siyaset kurumunun böylesi afetlerde yanyana gelmesi gerekir. Siyasi emeller uğruna toplumu gerecek itham ve yöntemler yanlıştır. Siyaset kurumunun daha ilkeli ve daha nezaketli olması gerekir.

Zaten Karadenizdeki sel felaketinden sonra ülkemizin bir çok bölgesinde meydana gelen orman yangınları yeterince sinirlerimizi yıpratmış ve morallerimizi altüst etmiştir. Bu kadar gergin bir ortamda siyaset kurumunun da siyasi hesaplaşma uğruna toplumda infiale yol açacak hareket ve davranışlarda bulunmaları risklidir.

Millet ve toplum adına siyasilere çağrıda bulunuyoruz lütfen ilkeli ve ahlaklı bir siyasi anlayışla hareket edin lütfen.

Yine bütün bunlarla beraber Sayın Cumhurbaşkanın afet bölgelerinde çay dağıtmasının da doğru olmadığını bu vesileyle belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanının danışman Ordusu'nun bu manada sınıfta kaldığını da maalesef görmekteyiz. Artık birileri sayın cumhurbaşkanına çayın mitinglerde veya siyasi toplantılarda dağıtılması gerektiğini söylemelidir epey polemiğe neden olan bu ve benzeri hadiselerin yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini de özellikle vurgulamak istiyorum.

title