Haberler

Instagram'da keşfete nasıl düşülür?

Mehmet Burak Torun

Mehmet Burak Torun

Yazılım Mühendisi İş Adamı / Mention Ajans
06.05.2022 02:30

Instagram, günümüzde çok aktif kullanılan bir sosyal medya platformudur diyebiliriz. Instagram üzerinde birçok kişi popülerliğini ve etkileşimini arttırmak için instagram keşfete nasıl düşülür? hakkında araştırmalar yapmaktadır. Instagram keşfete düşen kişilerin gönderileri ( paylaşımları ) , kişileri takip etmeyen kullanıcılar tarafından keşfet bölümünde görülür. Keşfete düşmek demek daha fazla etkileşim demektir diyebiliriz. Sizlere bu yazımızda birçok kişinin araştırdığı " instagram keşfete nasıl düşülür? " sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

İlgi Çekici Gönderiler Paylaşın!

Instagram üzerinde paylaşımlar yaparken ilginç ve özgün içerikler paylaşmaya özen gösteriniz. Sıradan ve özgün olmayan içerikler keşfete düşme şansınızı azaltır. Instagram algoritması ne kadar çok etkileşim alırsanız sizleri o kadar keşfete çıkarma şansınızı o kadar yükseltiyor. Eğer yaptığınız paylaşım ilgi çekici olur ise daha fazla yorum ve beğeni alabilir. Bu etkileşim sayesinde gönderinizin keşfet sayfasında çıkma olasılığı da artacaktır diyebiliriz.

Paylaşımlarınızı yaparken yüksek yorum alabilecek ve yüksek beğeni alabilecek paylaşımlar yapmaya özen gösteriniz. Bazı sayfalar açıklama kısımlarına bazı açıklamalar yazar örnek verirsek ; " bu gönderiyi saat kaçta gördünüz ? " , "sizler sayfamıza hangi şehirden katılıyorsunuz?" gibi sorulardır diyebiliriz. Bu soruların amaçları sayfadaki takipçilere yorum arttırarak gönderinin etkileşim sayısını yükselmektir. Bu etkileşim sayısı ile birlikte gönderinin instagram keşfete düşme olasılığı yükselecektir.

Paylaşım Yaparken Hashtagler (etiket) Kullanın!

Instagramda paylaşım yaparken hashtag (etiket) kullanarak gönderinizi daha fazla kişiye gösterebilir ve gönderinizin keşfete düşme şansını yükseltebilirsiniz. Peki paylaştığım gönderiye ne tür hashtagler ekleyebilirim? Hashtag eklerken nelere dikkat etmeliyim ? sizlere şimdi kısaca bunlardan bahsedelim.

• Gönderinize ekleyeceğiniz etiketlerin spam içeren etiket olmadığına dikkat ediniz. Spam içerikli etiketler eklerseniz gönderiniz keşfete düşmeyecektir hatta bu etiketlerin hesabınıza zararı bile olabilir.

• Paylaşım altına eklediğiniz etiketler gönderi ile alakalı olmalıdır. Örneğin bir manzara resmi paylaştınız bu paylaşım altına şu etiketleri ekleyebilirsiniz #manzara #doğa #güneş gibi. (bu yazımızda sizlere örnek olma açsından bu örnekleri verdik manzara ile bağlantılı olduğu için).

Fakat gidip manzara resmi paylaşımının altına #futbol #bilgisayar gibi alakasız etiketler eklerseniz bu etiketler sizin paylaşımınız ile alakalı olmadığından keşfete düşme şansınızı azaltacaktır.

• Gönderiniz altına ekleyeceğiniz etiketlerin sayısını yeterli miktarda tutun. Gereğinden fazla etiket girerseniz gönderinizin keşfete düşme şansını düşürebilirsiniz o yüzden etiket sayısını fazla tutmayın.

• Hesabınızda paylaşacağınız paylaşımlarda sürekli aynı etiketleri kullanmayın. Her paylaşımınızın altına uygun etiketleri kullanın bu sayede hesabınızın keşfete düşme şansını yükseltebilirsiniz.

Paylaştığınız Gönderilerin Kaydedilmesini Sağlayın !

Instagram üzerinden paylaşacağınız gönderi kişiler tarafından kayıt edilirse sizin gönderinizin keşfete düşme olasılığı da artmaktadır. Bu sebepten dolayı paylaşımlarınızın daha sonra tekrar bakılacak bir paylaşım olmasına dikkat edin. Kişiler daha sonra bakmak istedikleri gönderileri kayıt ederler. Bu sayede sizlerin de gönderinizin keşfete çıkma şansı yükselecektir.

title