Haberler

Şirket performansını zirveye 5 adımda taşıyın

Karan Tugay Gönenç

Karan Tugay Gönenç

Yönetici / İnsurance Sector
09.05.2022 02:42

Şirket Performansını zirveye taşımak için çalışanların yetkinliklerinin, başarılarının ve görevinin sahip olduğu önemin hissettirilmesi gerekir. Bu süreçte kilit rol üstlenen yöneticiler çalışanların performansını zirveye 5 adımda taşıyabilir.

Şirket Performansını Zirveye 5 Adımda Taşıyın

1.İş akışları oluşturun

Eksiksiz iş akışları oluşturmak, doğru olması oldukça zaman alan önemli bir görevdir. Ancak işinizin farklı bölümleri için sağlam bir iş akışı geliştirdikten sonra, siz değişiklikler yapana kadar temelde bu süreç kusursuz bir şekilde kendi kendine çalışır.

İş akışı oluştururken ne yaptığınız, neden ve nasıl yaptığınız konusunda hiçbir kafa karışıklığının olmadığı pratik adımlara dönüştürmek çok önemlidir. Parametreleri ve iş süreçlerini belirlemek sizin işiniz ve bu şekilde çalışanlarınız için netlik yaratmanızı sağlar.

2.Esneklik yaratın

İlk başta biraz dikkatli bir izleme ile ve iş akışlarınızın nasıl çalıştığını takip ederek, işi bitiren ama aynı zamanda herkesi mutlu eden önerilerde bulunabilir ve değişiklikler yapabilirsiniz.

Ekibinizin zamandan tasarruf etmesini, işi bitirmesini ve aynı zamanda yaratıcı olmasını istiyorsanız, iş araçlarınızı maksimum verimli kullanarak işlerini olabildiğince kolaylaştırmanız gerekir. İşlerini kolaylaştırmanız onlara fazlasıyla esneklik sağlayacaktır.

3.Geri bildirim alın

Çalışanlarınızdan en iyi şekilde yararlanmanın olası ama güçlü bir yolu onlardan geri bildirim toplamaktır. Müşteri desteği veya ürün geliştirme gibi çeşitli alanlarda çalışan çalışanlarınız, günlük görevleri yerine getirme deneyimlerinden geri bildirimler alın. Bu sizin bir müşterinin sıkıntılı noktalarını anlayabilmenize ve gereken özellikler hakkında bilgi sahibi olabilmenizi sağlar.

Çalışanlarınızın bilgi birikimi, düzenli iletişim ve geri bildirim teknikleri yardımıyla kullanabileceğiniz önemli bir kaynaktır.

Peki Geri bildirimi Nasıl Sağlarız?

Beyin fırtınası ile,

Düzenli aralıklarla bire bir toplantılar yapılarak,

Ekip üyelerinin düşüncelerini paylaşabilecekleri bir yazı tahtası oluşturarak,

Geri bildirim anketleri göndererek geri bildirim sağlayabilirsiniz.

Ekibinizden faydalı bilgiler edindikten sonra, onlara ihtiyaç duydukları araçları ve süreçleri vermek için geri bildirimlerini kullanabilirsiniz. Sonuç olarak ekip üyeleri işte takdir edildiklerini ve dinlendiklerini hissettiklerinde, işiniz için daha fazla gelişecek ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.

Şirket Performansını Zirveye 5 Adımda Taşıyın

4.Takdir gösterin

Çalışanların %79'u takdir edilmediklerini hissettikleri için iyi işlerinden ayrılıyor. Verimliliğin önemli bir parçası, moralinizi yüksek tutmak ve şirketinizde çalışan insanlara iyi bir çalışma ortamı sağlamaktır.

İşletmenizdeki insanlara takdirinizi göstermenin ve herkese açık bir şekilde olumlu geri bildirimde bulunmanın bir yolunu bulun. İnsanların çalışmalarını takdir etmeniz onlara ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam etmeleri için bir teşvik verir.

5.Çözüm Üretin

Liderler olarak çalışanlarınıza rehberlik edip ve destek verdiğinizde çalışanlar üretkenliklerini artırabilir.

Çalışanlarınız için işi verimli ve kolay hale getirmenin yollarını aramaya devam edin. Bu sayede sadece üretken olmalarına yardımcı olmayacaksınız, aynı zamanda yaratıcılığa da yer açacaksınız.

Karan Tugay Gönenç

title