Haberler

Kış bebekleri için dikkatli olun

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
11.01.2024 01:34

Havalar soğuyacak diye çok bekledik ama biraz gecikti.

Son 2 gündür ise tam bir kış havası yaşıyoruz.

E hadi o zaman biraz daha kışa bulanalım.

Bebekler için hayat kurtaran 3 kış ürününü inceleyelim.

1) Burun aspiratörü,

Burun aspiratörleri ısıtıcıların açılması ile odadaki nemin bozulmasının bir sebebi olan burun tıkanıklığını giderebilmemiz için en büyük yardımcımız. Aslında özellikle 3. Ay sonrası her bebek için mutlaka bulunmalı. Yenidoğan bebeklerin burun bölgesi hassas olacağından ilk ay ve ilk haftalarda kullanımını önermiyoruz. Elbette burun aspiratörü ile bir de serum fizyolojik de kullanılması gerekir. Burun aspiratöründe ise 3 çeşit kullanım mevcut. Elle vakum yapabileceğiniz oldukça basit bir kullanıma sahip burun aspiratörleri, pilli burun aspiratörleri ve nefesle çekebileceğiniz burun aspiratörleri. Sizin için bu 3 modelden hangisi daha pratik ve kolay ise onu seçebilirsiniz.

2) Buhar ve nem makineleri

Bu grup oldukça hassas. Öncelikle hayat kurtaran bu ürünü kullanıp kullanmayacağınıza doktorunuza danışarak karar vermelisiniz. Bazı bünyelerde bu ürünler faydadan çok zarar vereceğinden doktor onayı almadan buhar ve nem makinesi kullanmayın. Peki kullanma kararı aldığımızda nelere dikkat etmeliyiz? Odanın metre karesine uygun bir cihaz almalısınız. Yeterli nemi sağlaması için oda büyüklüğüne uygun olmalı.

Işık veren, saat ayarı olan, otomatik kapanan, uzaktan kumanda ile çalışan modelleri de yine ihtiyacınıza göre tercih edebilirsiniz. Diğer yandan kullanım aralarında içindeki suyu boşaltmalısınız.

Suyun buhar makinesinin içinde beklemesi ve sonra yeniden çalıştırılması ile bekleyen suyun içinde oluşan mikrobu havaya salmış oluruz. Bunun yaşanmaması, bebeği hasta etmemek için suyun her zaman taze konması gerekir.

Ve eğer nefesini açmak, rahatlatmak, uykuya geçiş için bir uçucu yağ kullanmak gibi bir fikriniz varsa kullandığınız buhar makinesinin bu kullanıma uygun olduğundan emin olun. Bu kullanıma uygun olan makinelerin zaten iç kısmında uçucu yağı damlatmanız için özel bir alan olacaktır.

3) Ateş ölçerler.

Bebekli ve çocuklu ailelerin olmazsa olmazı ateş ölçerler. Dilediğiniz bir ateş ölçeri mutlaka yaz kış yanınızda bulundurun. Özellikle ateş takibini yapabilmek adına da hafızalı ürünleri tercih edebilirsiniz. Ve unutmayın; iki kulak arasında sıcaklık farkı vardır. O nedenle ölçümü hep aynı kulaktan yapın…

Temassız alından ölçerlerde ise yeterli mesafeden ölçüm yaptığınızdan emin olmalısınız.

Koltuk altından ateş ölçümü yapmak ise en geleneksel yöntem elbette. Ama onda da doğru yerleştirdiğimizsen emin olmamız gerekir.

Herkese sağlıklı bir kış diliyorum…

title