Haberler

Bebek alışveriş listesi

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
14.11.2022 06:37

Herkese kocaman merhaba,

Bu yazımda bir kategori yazmak yerine bebek haberini almış ama hazırlık konusunda ne yapacağını bilemeyenler için yazmak istedim. Öncelikle minik kalp sağlıkla büyüsün.

Ve lütfen 12. Haftaya kadar bebeğinize bir şeyler almak için bekleyin. Riskli dönem geçtikten sonra ise bir de cinsiyeti bekleyebilirsiniz.

Bebek alışverişi için ilk önerdiğim kategori belki şaşıracaksınız ama bebek odası. Bunun iki nedeni var. Biri siparişin son haftalarda gecikme ihtimali diğeri ise yapılan tüm alışverişlerin yavaş yavaş süreç içinde yerleştirilmesi. Zamanında yerleştirdiğinizde son 4-5 haftayı dinlenerek ve bebeğinize odaklanarak geçirebilirsiniz. Bu da sakin bir doğum ve keyifli bir bebek demektir.

Peki bebek odası nasıl seçilmeli?

Elbette herkesin evi, oda boyutları ve istekleri farklılık gösterir. Bazılarınız aldığı bebek yatağını yıllarca kullanmak isteyecek bazılarınız ise sadece 1 yıl kullanacağı bir yatak seçecek.

Burada önemli olan kullanılan malzemelerin ve özellikle boyanın su bazlı ve zararsız olması. Diğer yandan mümkün olduğunca oval ürünler tercih edilmesini ileriki aylarda oyun oynarken güvenliği için öneriyorum.

Bebek odası dekorasyonu yaparken bakım ürünlerine kolay ulaşabileceğiniz şekilde yerleştirmeniz, uyku sırasında renkli oyuncakları görmeyeceği yerlere koymanız da rutinlerinizin pratik ve kolay olmasını sağlar.

Nefes ve alerjik durumlar için de halı ve pelüş ürünleri tercih etmemeniz gerekmektedir.

Perde olarak kolay yıkanan ve kuruyan ince tül perdenin kenarlarına koyu renkli fon perde tercih etmeniz odanın karartılması için destek sağlar.

Emzirme ürünleri nasıl seçilmeli?

Emzirme ve beslenme ürünlerinin birçoğu için acele etmemelisiniz. Göğüs kalkanı, göğüs ucu, gümüş kapak, emzik biberon gibi ürünler süreç geliştikçe alınması uygun olan ürünler.

Ancak aldığınızda steril edilmesine ve doğru kullanım yapılmasına dikkat edilmeli. Örneğin bir emzik maksimum 5 hafta kullanılmalı. Biberonlar kullanımdan hemen sonra yıkanıp steril edilmeli. Emzirmeyi kolaylaştıracak emzirme sütyenleri, emzirme minderi, sosyal hayatı destekleyen emzirme önlüğü de yine ilk alışverişinizde yer alabilecek ürünlerden.

Bebek kozmetiği nasıl olmalı?

Bebek kozmetiğine bebek bakım kategorisinde rastlıyoruz.

Bebek bakım ürünlerinde cildi koruma altına almak ve uzun dönemde oluşma riski olan sağlık sorunlarını önlemek için%100 doğal ve mümkünse organik ürünler tercih etmelisiniz. Doğal ürünlerin kullanım süresi maksimum 3 aydır ve 3 ay sonra yeni bir ürünle değiştirmelisiniz.

Bebek banyosu için pratik ve hızlı olabileceğiniz ürünler tercih etmeli, ateş ölçerlerde de ihtiyacınıza ve kullanım kolaylığına göre seçimler yapmalısınız.

Bebek arabası seçerken de ihtiyacınız için 5 madde sıralayıp öncelikleri belirleyerek marka ve modeller arasında eleme ve seçim yapabilirsiniz.

Sterilizatör seçerken tam kurutma yapmasına dikkat etmeli, kamera tercihinizde ev dışından da izlemek istiyorsanız ona göre model ve marka seçmelisiniz.

Tekstil alışverişini en sona bırakıp, tahmini doğum kilosunu öğrendikten sonra doğru seçimler yapmalısınız.

Tekstil ürünleri de doğal çamaşır sabunu ile yıkanmalı, gerekirse bebek programında kurutucuda kurutulmalı.

Otomobil ile çıkılan her seyahati mutlaka oto güvenlik koltuğunda kemerler tam bağlanmış şekilde gerçekleştirmeli, emzirme rutinlerinde araç güvenli bir alana çekilmiş ve park halinde olmalıdır.

Sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz….

title