Haberler

Karma Astroloji ve Ezoterizm Işığında 2024

Aysun Koç

Aysun Koç

02.01.2024 06:39

Yeni yılda bizi neler bekliyor? Öğrenmek isteyenler için Oğuzhan Ceyhan ve Gülnihal Öztürk'ün kaleme aldığı Karma Astroloji ve Ezoterizm Işığında 2024 kitabı çok uygun.

Astroloji ve Ezoterizm'e ilgi duyuyorsanız, 2024 vizyonunu anlatan bu kitap iyi bir rehber olacak. Kitap çok sade ve net bir dille yazılmış. (Son sözü saymıyorum).

Giriş bölümünde astroloji hakkında bilgisi olmayanlar için, astrolojinin tanımı ve temel bazı astrolojik bilgiler bulunuyor. Özellikle Güneş ve Aytutulmalarının Ezoterik astrolojideki derin anlamlarına yer verilmiş. Devamındaysa; önce 2024 yılının genel yorumu ve bu yılın tutulmalarının ana etkileri, sonra da, Merkür ve Mars retrolarının etkileri etraflıca anlatılmış ve yılın önemli tarihlerindeki şanslı ya da zorlayıcı potansiyeller ele alınmış. Özellikle şanslı tarihleri gün gün takip edebilirsiniz. Tüm burçların ay ay etraflıca yorumlarının yanı sıra, her burç için tek tek önemli tarihler ve dikkat edilmesi gereken konular da detaylı bir şekilde aktarılmış.

Kitabın devamında; Futhark Alfabesi ve Rûnlar (Toplamda 24 Rûn vardır) her birinin anlamları açıklamalı olarak anlatılmış. Elder Futhark Alfabesi ve Bind Rûn hakkında önemli bilgiler aktarılmış. Kısaca Bind Rûn farklı rûnların biraraya gelerek oluşturduğu kombinasyondur. Farklı niyet veya amaçlar için kullanılır.Sembolik anlamları vardır. Tabii ki 2024 yılı için de, her burca uygun Rûn'un ne olduğu, ne işe yarayacağı ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgiler incelikle anlatılmış.

Kitabın sonunda, Hermes Trimegistis'in Zümrüt Tableti de yer alıyor. "Aşağıdaki olan yukarıda olan gibidir, yukarıda olan aşağıda olan gibidir ve birlikte tek bir şeyin mucizesini gerçekleştirirler." (Sayfa 181).

Son sözdeyse gizli bir mesaj meraklısını bekliyor.

Yeni yılınız hayallerinizin ötesinde güzel geçsin.

Sevgiyle kalın.

title