Haberler

Yaşar Holding 70 Yaşında

Türkiye'nin en büyük ve köklü sanayi kuruluşlarından Yaşar Holding, 70'inci yaşını Çeşme Altın Yunus Otel'inde törenle kutladı. Törene Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar da katıldı.

Yaşar Holding'in 70'inci kuruluş yıldönümü kutlama ve hizmet onurlandırma töreninde 5, 10, 15, 20, 25, 30 ve 35'inci yıllarını dolduran yöneticilere sertifika verildi. Törende Yaşar Topluluğu yöneticileri ve eşlerine, öğrenme, liderlik ve kültür değişimi konusunda danışmanlık hizmeti veren Özgür Bolat tarafından 'Mutluluğun Anahtarı' konulu bir seminer de verildi.  Törende konuşan, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, şöyle dedi:

"Ticaret geçmişi 1927 yılında Şeritçiler Çarşısı'nda Durmuş Yaşar tarafından açılan dükkanda boya ve denizcilik malzemeleri satışına kadar uzanan Yaşar Holding'in sanayi geçmişi 1945 yılında Selçuk Yaşar'ın vizyonu ve cesaretiyle başladı ve bugünlere geldi. Türkiye'nin özel sektör liderliğindeki sanayileşme sürecinin başladığı 1950'li yıllarda Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar, Türkiye'nin yeniden inşası sürecinde sanayiyi geliştirme misyonuyla yola çıktı. Türkiye ekonomisi, bugün gelişmekte olan ülkeler arasında çok önemli bir konuma ulaştı. Gelinen nokta, gelecek açısından da ümit vericidir. Bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisi durumuna gelmek, çok büyük bir başarıdır. Bu büyümede, devletin yanı sıra özel sektörün katkısı çok önemlidir ve özel sektörün lokomotif kuruluşlarından olan Yaşar Topluluğu, bu sürece çok önemli katkılarda bulunmuştur."

Yaşar Topluluğu'nun üretim faliyeti ve gelecek hedefleri konusunda da bilgi veren Selim Yaşar, topluluğun her yıl ülke ve sektör büyüme hedeflerinin üzerinde, yüzde 10-15 büyüme hedefiyle yola çıktığını söyledi. Yaşar, şöyle konuştu:

"2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 büyüme kaydettik ve 4 milyar TL konsolide ciroya ulaştık. Büyümemizde ana iş kollarımız olan gıda ve içecek ile boya iş kollarımız etkin rol oynadı. Büyüme hedeflerimiz paralelinde yarattığımız istihdam da arttı ve 7.500 kişiye ulaştı. Yaşar Topluluğu olarak 1970'li yılların başından bu yana yurt dışında faaliyet gösteriyoruz. Bugün, Yaşar Topluluğu'nun gıda ve içecek, boya ve kağıt iş kollarındaki şirketleri tarafından üretilen ürünler, Topluluğun yurt dışında yerleşik şirketleri aracılığıyla veya ihracat yoluyla 50'yi aşkın ülkede tüketiciler ile buluşuyor. Körfez Bölgesi, AB ülkeleri ve Rusya, ABD Yaşar Topluluğu ve şirketleri için önemli pazarlar olarak öne çıkıyor. Türkiye'den gıda ihracatında 30 yılı aşan bir süredir oluşturduğumuz bir deneyim var. Gelecekte başta gıda ve içecek sektörü olmak üzere ihracatta daha fazla büyüyerek yeni ülkelere açılmayı hedefliyoruz."

İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise Yaşar Topluluğu'nun 70. yaşını kutlamanın çok önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Aktaş, şöyle devam etti:

"Topluluğumuz, kurucularının vizyonuyla, kurumsal değerleriyle ve insan kaynağıyla bugünlere başarıyla ulaştı. Şimdi 100'üncü yıla hazırlanmak, 2045'te topluluğumuzun kendi alanlarında dünyanın önde gelen şirketleri olabilmeleri için yol haritasını oluşturmak önemli. 20'nci Yüzyıl'ın geleneksel yönetim modelleri 21'inci Yüzyıl'da artık geçerli değil. Hayatın her alanındaki değişimi doğru okumaya, doğru yorumlamaya ve esnek yapılarla değişimi proaktif olarak yönetmeye, yönlendirmeye ihtiyaç var. Bunu yapacak olan da yine insanlarımız. Bugüne kadar kazanılmış başarıların çok daha ileriye taşınmasında siz değerli yönetici ve çalışanlarımıza güveniyorum."

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar Topluluğun 70'inci yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu anlatırken, "Topluluğumuzun çok daha ileri gideceğine inanıyor, sizlere güveniyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Holding Selim Yaşar Türkiye Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title