Haberler

Türkiye'de en çok hangi uyruktan yabancı gelin ve damat var? Liste bir hayli karışık

Güncelleme:

Türkiye'de 2023'te yabancı gelinler arasında yüzde 12 ile Özbek gelinler birinci sırada yer aldı. Yabancı damatlar uyruklarına göre incelendiğinde ise yüzde 21,9 ile Almanlar birinci sırada bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporuna göre; yabancı gelinlerin sayısı 2023'te 31 bin 29 olarak kaydedilirken toplam gelinlerin yüzde 5,5'ini yabancılar oluşturdu.

Türkiye'de geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı 2022'ye kıyasla yüzde 1,82 azalarak 565 bin 435'e geriledi. Geçen yıl boşanma sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 5,79 düşüşle 171 bin 881 oldu. Her iki cinsiyette de ilk evlenme yaşının arttığı görüldü. Ortalama ilk evlenme yaşı, geçen yıl erkekler için 28,3, kadınlar için 25,7 olarak kaydedildi. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 2,6 yaş oldu.

YABANCI GELİNLERDE İLK SIRA ÖZBEKLERİN

Yabancı gelinlerin sayısı 2023'te 31 bin 29 olarak kaydedilirken toplam gelinlerin yüzde 5,5'ini yabancılar oluşturdu. Uyrukları dikkate alındığında yabancı gelinler arasında yüzde 12 ile Özbek gelinler birinci sırada yer aldı. Özbek gelinleri yüzde 11,3 ile Suriyeli, yüzde 9,1 ile Azerbaycanlı gelinler izledi.

YABANCI DAMATLARDA İLK SIRADA ALMANLAR, 2. SIRADA SURİYELİLER VAR

Yabancı damatların sayısı geçen yıl 6 bin 345 olurken bu rakam toplam damatların yüzde 1,1'ini oluşturdu. Yabancı damatlar uyruklarına göre incelendiğinde yüzde 21,9 ile Almanlar birinci sırada yer aldı. Bunları yüzde 19,2 ile Suriyeliler ve yüzde 5,1 ile Avusturyalılar takip etti.

Haberler.com / Ayça Elal - Yaşam

Türkiye Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

ARSLANOĞLU Hakan:

TÜİK göre Türkiye'nin yarısı mutluymuş. onlarda Suriyelilerdir.

140
20
yanıtYanıtla
Öznur:

Ne alaka? Yarı ücrete sigortasız çalışıyorlar, çocuklar bile okullarda ırkçılığa maruz kalıyor sayenizde. Çocuklarınızın yanında bunları konuşuyorsunuz. Bazı öğretmenler bile bunu yapıyor. Zengin olanları her yerde mutlu zaten sorun yok, gariban olanlara bir tekme de biz vuruyoruz bu söylemlerle. Sadece devlet aile planlamasına dikkat etsin doğum oranları düşsün. Ona sözüm yok, önlem alınmalı. Genelleyip nefret yaymayın

yanıt7
yanıt3
Demir Acer :

Alman damatlar ile oraya bilet için evleniyorlar

74
6
yanıtYanıtla
Cabbar aga:

Hayır alman damarların çoğu turk Almanya çifte vatandaşlığı kabul etmediği için alman vatandaşlığını tercih edenler

yanıt43
yanıt1
haksız mıyım:

ırkı mırkı önemli değil ama kadın dediğin bakınca, aklına gelince hasılı varlığıyla huzur vermeli. varlığı can sıkıntısına sebep maalesef bizimkilerin. ya da benim tanıdıklarımın. biri hariç... ona da ben geç kaldım

19
16
yanıtYanıtla
Cumali Unal:

İyice kozmopolit bir yapıya doğru gidiyoruz

13
2
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Özbek kadınları özellikle köylerde yaşayanlar gerçekten çok becerikli ve güzel kadınlar, bizim gençlere uyum sağlayabilirler ..

1
2
yanıtYanıtla
Maria B:

Lütfen Türkiye'de 2023'te en çok yabancı gelinin olduğu ilk 10 ülkeyi ve gelin sayılarını da yayınlayın Çok Teşekkur edirim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title