Haberler

Türkiye, Ankara'da Kaybettiği Canlarını Gözyaşlarıyla Uğurladı

Güncelleme:

Ankara'da bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli'nin babası "Benim kızımın kanı barışa vesile olsun, barışa kurban olsun" dedi.

Ankara'da cumartesi günü barış mitingi öncesi düzenlenen canlı bomba saldırılarında hayatını kaybeden onlarca kişi bugün son yolculuklarına uğurlandı. Türkiye'nin dörtbir yanında acı, ağıt ve gözyaşı var.

- İSTANBUL -

"BENİM KIZIMIN KANI BARIŞA KURBAN OLSUN"

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli, Silivrikapı Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Silivrikapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cenaze törenine Dicle Deli'nin yakınları, arkadaşları CHP ve HDP Milletvekilleri, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Bakırköy Belediyesi'nde zabıta memuru olan Faik Deli cami bahçesinde tek tek taziyeleri kabul etti.



"İSMİN GİBİ AKIP GİTTİN DİCLE"

Dicle Deli'nin tabutu başında abla ve kardeşlerinin yaktığı ağıtlar ise adeta yürekleri dağladı. Bir ablasının "İsmin gibi akıp gittin Dicle" sözleri ise herkesi gözyaşlarına boğdu.

Genç kızın cenazesi Fatih'teki Silivrikapı Camii içine alındı; burada öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından da Dicle Deli'nin tabutu kadınların omuzlarında Silivrikapı Mezarlığı'na götürüldü ve cenazesi toprağa verildi.



"KIZIM 50 METRE GERİMDEYDİ"

Tören sırasında basın mensuplarına konuşan acılı baba Faik Deli, "Şunu söylemek gerekirse, orada bir vahşet, katliam ve insanlık dramı yaşandı. Bundan öncesini de görmüştük. İnsanlığın yerlerde sürüklendiği döneme çok kısa bir süre önce tanık olduk. Et parçalarımızı toplayamadık. Biz cenazelerimize ve yaralılarımıza sahip çıkmaya çalışırken, bu ceberut yapının güvenlik güçleri gazlarla, coplarla yine oradaki yaralılara saldırdı. Biz buradan kızımla birlikte yola çıkmıştık. Sabahleyin saat 10.00 sıralarında kortejler yürümeye çalışırken ben kortejin en başındaydım, kızım da benim 50 metre gerimdeydi. Onun yanına gitmeye çalışıyordum, arkadaşlarımla selamlaştığım sırada birden bombaların patladığına tanıklık ettik. Benim kızımın kanı bundan sonraki süreçte barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Bizi öldürerek barış, demokrasi ve özgürlük söylemimizden bizi alı koyamayacaklar. Bu böyle bilinmeli. Bizlerden ne kadar öldürürlerse öldürsünler yine biz söylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

(ÜMRANİYE)

TÖRENE DEMİRTAŞ VE CHP'Lİ VEKİLLER DE KATILDI

Ankara'daki terör katliamının kurbanları Vahdettin Özkan, Selim Örs, Azize Onat, Ahmet Katurman ve Cemal Avşar için Ümraniye Yavuz Selim Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye HDP eş Genel Başkan'ı Selahattin Demirtaş, CHP milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Gamze İldeniz de katıldı.

HDP ÜYESİ GÖREVLİLER ÜST ARAMASI YAPTI

Cenaze için çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. HDP üyesi görevliler camiye girişte üst araması yaptı. Bir polis helikopteri çevrede uçuş yaparken, Dudullu'nun değişik noktalarında polis güvenlik önlemi aldı.

Dudulu HDP ilçe binasına götürülen cenazeler, ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(KÜÇÜKÇEKMECE)

Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Binali Korkmaz, son yolculuğuna uğurlandı. 97 kişinin hayatını kaybettiği patlamada hayatını kaybeden Binali Korkmaz için Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Tören öncesinde cemevi yetkilileri alana gelen vatandaşları tek tek aradı. Törene HDP ve CHP'li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevinde kılınan namazın ardından Korkmaz'ın cenazesi helallik alınmak üzere Avcılar Gümüşpala'da bulunan evine yürüyerek götürüldü.

Kalabalığın yürüyüşü sırasında E-5 karayolu da zaman zaman trafiğe kapatıldı. Korkmaz'ın cenazesi evinde alınan helalliğin ardından Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(KAĞITHANE)

Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sarıgül Tüylü'nün cenazesi (35), Kağıthane Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından, kadınların omuzları üzerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tabutu kadınların omuzları üzerinde cemevi avlusuna getirilen Tüylü için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Helallik alındığı sırada, Tüylü'nün babası Mehmet Koç ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Sarıgül Tüylü'nün tabutu, törenin ardından, kadınların omuzları üzerinde bir süre Kağıthane sokaklarında taşındı. Bu sırada, yoldaki vatandaşlar ile evlerinin camlarına çıkanlar Tüylü'yü alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. Sarıgül Tüylü'nün naaşını taşıyan uzun kortejin en önünde oğlu Çayan yer aldı. 'Katil devlet hesap verecek' sloganları eşliğinde taşınan Tüylü'nün naaşı daha sonra cenaze aracına bindirildi. Tüylü'nün cenazesi Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(ÇEKMEKÖY)

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Güney Doğan'ın cenazesi, Çekmeköy Hacı Bektaş-ı Veli Taşdelen Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından Taşdelen Mezarlığı'nda toprağa verildi. Güney Doğan'ın annesi Derman Doğan, oğlunun tabutununun başında, "Benim çocuğum kimseye zarar vermedi. Güney'imi kurşunlayanları bul bana" diye feryat etti.

"SAVAŞA KARŞI İNADINA BARIŞ"

Cenaze namazı öncesi, küçük oğlu Onur Doğan'a sarılarak tabutun başına gelen baba Mustafa Doğan ise kısa bir konuşma yaptı. Güçlükle ayakta duran baba Doğan, "Savaşa karşı, inadına barış. Tayyip'in savaşına karşı inadına barış. Güney'im şehit oldu. Ben oğlumun mücadelesinin arkasındayım" dedi. Daha sonra tabutun başından ayrılan baba Doğan, ağlayarak oğlu Onur Doğan'a sarılıp öptü.

(ÜSKÜDAR)

Kemal Tayfun Benol için Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı düzenlendi. Cenaze törenine Kemal Tayfun Benol'un aile ve akrabalarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde çeşitli afiş ve pankartlarla camiye gelen kalabalık, yaşanan terör saldırısına karşı tepki olarak sloganlar attı. Saldırıda hayatını kaybeden Kemal Tayfun Benol'un oğlu Deniz Benol, "Anlatması zor ancak şunu diyebilirim; babam bir devrimciydi ve hep devrimci olarak yaşadı. Bir devrimcinin ölmesi gerektiği gibi eylem sırasında slogan atarken öldü. Çok acı çekiyoruz ama yine de onun için iyi oldu. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Kemal Tayfun Benol'un cenazesi, alkışlar ve sloganlar eşliğinde cenaze arabasına taşındı. Benol'un cenazesi defnedilmek üzere Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'na götürüldü.

- HATAY -

GELİNLİĞİ TABUTUNA ÖRTÜ OLDU

Ankara'da bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Halkevi üyesi Necla Duran (30) memleketi Hatay'da toprağa verildi.

Antakya Devlet Hastanesi morgundan alınan Necla Duran'ın cenazesi konvoyla ilk olarak Defne ilçesi, Aşağıokçular Mahallesi'ndeki evine getirildi. Evinin önünde bini aşkın vatandaş tarafından alkışlarla karşılanan Duran'ın tabutunun üzerine gelinliği örtüldü.

5 KİLOMETRE BOYUNCA SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

Evinde alınan helalliğin ardından yine alkışlarla evden çıkarılan Duran'ın cenazesi cenaze nakil aracına konuldu. Yaklaşık 5 kilometre boyunca sloganlar atarak yürüyen konvoy, Aşağıokçular Mezarlığı'na ulaştı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Necla Duran'ın cenazesi toprağa verildi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI YÜKSEKDAĞ DA CENAZEYE KATILDI

Bu arada, Necla Duran'ın cenazesine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş ile bini aşkın vatandaş katıldı.

ANNE, KIZI İÇİN ALKIŞ İSTEDİ

30 yaşında hayatını kaybeden Necla Duran'ın annesi Münire Duran yürüyüş boyunca törene katılanlardan alkış isteyerek kızını alkışlarla toprağa verdi. Duran'ın eve getirilişi sırasında feryatlar yükselirken, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına da tepki gösterildi.

- TUNCELİ -

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Gazi Güray, Mesut Mak ve Adil Gür, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Tunceli'de son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitinginde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Gazi Güray, Mesut Mak ve Adil Gür'ün cenazeleri memleketleri Tunceli'ye getirildi. EMEK Partisi üyesi olan Mesut Mak ve Adil Gür için Tunceli Yeraltı Çarşısı üstünde tören gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Mak ve Gür'ün tabutları omuzlarda taşınarak alana getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine sık sık sloganların atıldığı törende, hayatını kaybeden Mesut Mak ve Adil Gür'ün yakınları fenalık geçirdi.

HDP'Lİ VEKİL "HESAP SORACAĞIZ" DEDİ

Cenaze töreni öncesi konuşma yapan HDP İstanbul eski milletvekili Levent Tüzel, saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiğini söyledi. Hükümeti IŞİD terör örgütüne destek çıkmakla suçlayan Levent Tüzel, saldırıda hayatını kaybedenlerin hesabını soracaklarını ifade etti.

Tunceli Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Mak ve Gür'ün cenazeleri Atatürk Mahallesi'ndeki asri mezarlığa götürülerek defnedildi. Gazi Güray'ın cenazesi de Mazgirt ilçesine bağlı Kayacık köyünde toprağa verildi.

- ŞANLIURFA -

HALA - YEĞEN YAN YANA DEFNEDİLDİ

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden İnşaat Mühendisliği 4 sınıf öğrencisi Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik yan yana defnedildi. Patlamada yaralanan ve tedavi gören anne Hatice Çevik, kızı Başak Sidar Çevik ile görümcesi Nurgül Çevik'in cenazesine katılmazken, acılı baba İzzet Çevik cenazedeydi.

TABUTLARI KADINLAR OMUZLADI

Hastane morgundan alınan cenazeler Mıdep köyüne götürüldü. Cenazeleri köyde bekleyen yüzlerce kişi karşıladı. Kadınlar tarafından araçtan alınan cenazeler yine kadınlar tarafından omuzlara alınarak namazın kılınacağı alana götürüldü. 22 yaşındaki Başak Sidar Çevik'in tabutuna beyaz gelinlik örtüldü. Cenazeler kılınan namazın ardından köy mezarlığına götürüldü. Tabutlarla birlikte yürüyen yakınlar sinir krizleri geçirdi.


(İzzet Çevik'in, Ankara'daki patlamada yaralanan eşine sarılırken çekilen fotoğrafı dünyanın gündemine oturmuştu.)

YAN YANA DEFNEDİLDİLER

Cenazeler, HDP Şanlıurfa Milletvekillerinin de katılımıyla yan yana defnedildi. Her iki mezarın ortasında duran İzzet Çevik ayakta durmakta güçlük çekti. Bir kızının, bir de kız kardeşinin gömülüşünü izleyen İzzet Çevik'e yanında duran yakınları destek olmaya çalıştı.

"ONLARIN HEPSİ BARIŞ GÜVERCİNİYDİ"

Cenazeler gömüldükten sonra bir konuşma yapan İzzet Çevik, kızı ve kız kardeşinin barış güvercini olduğunu belirtti. Eşinin de hastanede yattığını ve onun da bir barış güvercini olduğunu söyleyen İzzet Çevik, "Dostlar, arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz, sağ olun. Kendimizle yalnız kaldığımız zaman ne kadar güçsüz olduğumuzu görüyorduk. Siz geldiniz, bize güç verdiniz. 130'a yakın güvercin öldü. Bunun iki katı, üç katı, haberleri izlemiyorum, şu anda sakat. Bunlar güvercindi. Bir yoldaşın dediği gibi güvercinler bu ülkede vurulmazdı. Bizde de güvercin ürkekliği vardı. Burada da iki tane güvercin yatıyor. Diğerlerini saygıyla selamlıyorum. Bunları öpüyorum.

"NURGÜL EMEKÇİ BİR KADINDI, 8 TANE ERKEK KARDEŞİN TEK KIZ KARDEŞİYDİ"

Vekil arkadaşlarım siyasi olarak söyleyeceklerini söylediler. Ben şöyle bir şey söylemek istiyorum; Nurgül emekçi bir kadındı. 8 tane erkek kardeşin, abinin tek kız kardeşiydi. Hayatı boyunca çok çalıştı. Şimdi de Ekin'in, Eylül'ün, Asaf'ın, Rodin'in annesi. 42 yaşındaydı. Annesi de az ilerde yatıyor. O da yaşasaydı 65 yaşında olacaktı. Sidar, 22 yaşındaydı. Bizler hep böyle erken mi öleceğiz. Sidar, "Sidar'ın adı Başak Sidar. Biz annesi ile birlikte 23 sene önce bu günü görelim diye Başak'la Sidar koyduk adını. Kumluca'dan Suruç'a köprü yaptık. Barış olsun istedik. Bizim üstümüzde olan çirkinlikleri, kötü huylarımızı ona vermemeye çalıştık. Bizden ileri, özentisi olmayan, halklarını seven, dostlarını seven, özverili bir çocuk yetiştirmeye çalıştık. Bu güvercinleri o şahinler bu duruma soktular. Şimdi Sidar'ın annesi hastanede yatıyor. O da bir güvercindi. İnanın bu şahinlerin beyinleri için yaptıkları şeyi o yüreğinden dolayı yapmaz. O kızını o hale sokanları görse onlara onu yapmaz" şeklinde konuştu.

- HAKKARİ -

Ankara'daki patlamada ölen üniversite öğrencisi Muhammet Demir, Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde toprağa verildi.

İstanbul Özel Biruni Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Muhammet Demir'in cenazesi, bugün sabah saatlerinde Van'dan karayoluyla memleketi Hakkari'ye getirildi. Demir'in cenazesi, aralarında HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan'ın da bulunduğu yaklaşık 700 araçlık konvoy tarafından karşılandı. Buradan Bağışlı Köyü'ne getirilen Demir'in cenaze namazı kılındıktan sonra tabut omuzlarda taşınarak mezarlığa götürüldü. Bu sırada Demir'in yakınları sinir krizi geçirdi. Cenazede sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve IŞİD aleyhine sloganlar atıldı.

- BATMAN -

KATLİAMIN EN KÜÇÜK KURBANI, BABASIYLA YAN YANA DEFNEDİLDİ

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Devlet Demir Yolları işçisi ve Birleşik Taşımacılık Sendika üyesi 45 yaşındaki İbrahim Atılgan ile 9 yaşındaki oğlu Deniz Atılgan, memleketi Batman'ın Gercüş İlçesi'nde yan yana toprağa verildi.

KIZ KARDEŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Akşam saatlerinde büyük bir araç konvoyu ile Gercüş İlçesi'ne getirilen baba-oğulun cenaze törenine, binlerce kişi katıldı. Sevenleri ve yakınlarının sinir krizleri geçirdiği cenaze töreni öncesi, baba ve oğlunun cenazesi Çarşı Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazlarının ardından iki cenazenin mezarlığa getirilişi sırasında İbrahim Atılgan'ın kız kardeşi Fatoş Atılgan, "Ağabeyimin öldüğüne inanmıyorum. Lütfen onu bana gösterin" deyip fenalık geçirdi. 112 sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Atılgan ailesinin yakınları sakinleştirildi.

Daha sonra dini vecibeleri yerine getirildikten sonra İbrahim Atılgan ile oğlu Deniz Atılfgan'ın cenazeleri gözyaşları arasında ve Kürtçe yakılan ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

KATLİAMIN EN YAŞLI KURBANI DA BATMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 71 yaşındaki barış annesi Meryem Bulut, Batman'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

"ANNEMİZ BÜTÜN İNSANLAR İÇİN ÖLDÜ"

Ankara'dan hava yolu ile Diyarbakır'a getirilen Bulut'un cenazesi buradan yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi teslim alan yakınları, karayolu ile Batman'a getirdi. Bulut'un cenazesi, Batman'ın girişinde yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı. Bir oğlu 25 yıldır dağda olan Bulut'un diğer çocukları cenaze arabasının önünü keserek, "Annemiz barış için öldü, annemiz asker, polis ve gerilla için öldü. Annemiz bütün insanlar için öldü." diyerek feryat etti.



Barış annesi olarak bilinen Bulut'un oğlu Adnan Bulut, "İnadına barış, inadına kardeşlik için mücadele edeceğiz. Annemiz bunun için yaşadı bunun için öldü." diye konuştu.

Batman'ın girişinde yüzlerce kişinin katılımıyla karşılanan cenaze, konvoyla kent merkezine getirildi. Cenaze konvoyunun geçişi sırasında birçok vatandaş yola çıkarak konvoyu selamladı. Cenazelerin geçiş güzergahlarında polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Bulut'un cenazesi İkiztepe köyü mezarlığında, gözyaşları arasında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

- KAHRAMANMARAŞ -

"BİZ BARIŞ DERKEN, BUNU İSTEMEYENLER CANLARIMIZI BİZDEN KOPARDI"

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Seyhan Yaylagül ve üniversite öğrencisi Ebru Mavi için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki cemevinde tören düzenlendi.

46 yaşındaki Yaylagül ve 20 yaşındaki Mavi'nin cenazeleri, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Türkiye'nin barışı ve huzuruna bomba atıldığını belirterek, "Biz 'barış' derken bunu istemeyenler canlarımızı bizden kopardı" diye konuştu.

Yaylagül'ün cenazesi, törenin ardından Malatya'nın Akçadağ ilçesinde defnedildi. Patlamada yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk annesi Yaylagül'ün, Ankara'daki mitinge öğretmen eşi Hasan Yaylagül ile gittiği öğrenildi.

Mavi'nin naaşının ise yarın Elbistan'da toprağa verilmesi bekleniyor.

- DİYARBAKIR -

HDP'Lİ VEKİL ADAYI GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Ankara'daki intihar saldırısında yaşamını yitiren HDP Giresun 3'üncü sıra milletvekili adayı 44 yaşındaki Abdullah Erol, Diyarbakır'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Biz verilen mesajı aldık. Biz de şunu söylüyoruz, eğer bu katliamın hesabı verilmezse, bizim Ankara'da barış arayışımızın sonu olabilir. Bu katliamın hesabı mutlaka verilmelidir" dedi.



Geçen Cumartesi günü Ankara'da sivil toplum kuruluşlarının düzenleyeceği miting öncesi meydana gelen patlamada ölen 95 kişi arasında bulunan HDP Giresun Milletvekili adayı Abdullah Erol'un cenazesi dün akşam uçakla Diyarbakır'a getirildi. Erol için merkez Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen törene Diyarbakır Büyükşehir Belediye Bşkanı Gültan Kışanak, DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle, Selma Irmak, DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, Baro Başkanı Tahir Elçi, Erol'un yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

"BU KATLİAMIN HESABI MUTLAKA VERİLMELİ"

Cenaze töreninde konuşan DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, olayın hesabının verilmemesi halinde Ankara'da barış arayışının son bulabileceğini söyledi. Erol'u 14 yıldan bu yana tanıdığını anlatan Yüksek, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Yüksek, "Bu kardeşlerimiz Ankara'ya barış için gitti. Ama bizlere cenazelerini gönderdiler. Uygulanan savaş politikalarının terk edilmesi, yeniden barış ve çözüm arayışı adına bu arkadaşlarımız Ankara'ya gitti. Hükümetin uyguladığı savaş politikalarına son vermesi, yeniden müzakerelerin oluşması, demokratik bir zeminde çözmeyi dile getirmek, barış için gittiler. Ama 120 kardeşimizin cenazelerini bize geri gönderdiler. Bunun ne demek olduğunu biliyoruz. Bununla bize ne denilmek istenildiği ve verilen mesajın farkındayız. Sorumluları, pimi çekenleri mezar başında tartışmayacağım. Verilen mesajı aldık. Biz de şunu söylüyoruz; eğer bu katliamın hesabı verilmezse, bizim Ankara'da barış arayışımızın sonu olabilir. Bu katliamın hesabı mutlaka verilmelidir" diye konuştu.



EŞİ FOTOĞRAFINI TAŞIDI, GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Erol toprağa verildikten sonra mezarı başına gelen eşi Necla Erol, Abdullah Erol'un fotoğrafını taşıyarak yakınlarıyla birlikte gözyaşı döktü. HDP'nin Giresun Milletvekili adaylığı sürecinde birlikte seçim çalışmaları yürüttüğü Abdullah Erol'un arkadaşı Temel Avcı, Ankara'daki mitingde birlikte olduğunu dile getirerek, patlamada 3 dakika öncesi telefon görüşmesi yaptığını anlattı. Avcı, patlamada ölen arkadaşı Erol için Giresun'dan getirdiği karanfilli mezarı başına bıraktı.



KIŞANAK GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, cenaze töreninde sürekli gözyaşı döktü. Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerden Sabri Elmas'ın cenazesi de Yeniköy Mezarlığı morgundan alıp, toprağa verilmesi üzerine Silvan İlçesi'ne götürüldü.

Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 38 yaşındaki Erol Ekici, Erzincan'da toprağa verildi.

- ERZİNCAN -

Erzincan'a 7 kilometre uzaklıkta bulunan Beşsaray köyünde Beşsaray Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından baba evine götürülen Erol Ekici'nin cenazesi daha sonra Beşsaray Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Ankara Tren Garı önünde geçen Cumartesi günü düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 97 kişiden birisi olan Erol Ekici, Erzincan merkeze bağlı Beşsaray köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Halil ve Fatma Ekici'nin 5 çocuğundan birisi olan Erol Ekici, uzun süredir İstanbul'da inşaat sektöründe çalışıyordu. İnşaat İşçileri Sendikasına üye olan Erol Ekici, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'nin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen barış mitingine katılmıştı.

Erol Ekici'nin cezanesi Beşsaray Cemevi'nde Cemevi Dedesi Ahmet Uğurlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından evinin önüne getirildi. Baba Halil Ekici oğlunun tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Annesini geçen yıl kaybeden Ekici'nin yakınları da cenaze töreni süresince gözyaşı döktü. Erol Ekici'nin cenazesi daha sonra Beşsaray Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Düzenlenen cenaze törenine CHP Erzincan Milletvekili Dr. Erdoğan Özyalçın, CHP İl Başkanı İsmail Arslan, Erzincan TSO Başkanı Süleyman Sarak, CHP parti yöneticileri, Eğitim-Sen yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

- KARAMAN -

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden iki çocuk babası Nevzat Sayan, memleketi Karaman'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nevzat Sayan için Kırmahalle Cami'inde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sayan'ın yakınları ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, CHP Karaman Milletvekili Adayı Saim Sezen, CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver ve partililer de katıldı. Sayan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi şehir mezarlığına defnedilmek üzere omuzlara alındığı sırada, eşine seslenen Rabia Sayan ve ağıtlar yakan Nevzat Sayan'ın annesi Meliha Sayan sinir krizi geçirerek fenalaştı. Cenazede hazır bulunan sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Sayan'ın yakınları güçlükle sakinleştirilebildi.

TCDD ÇALIŞANIYDI

TCDD çalışanı ve KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi olduğu öğrenilen Sayan, 10 Ekim'de Ankara'da düzenlenmesi planlanan "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için ikamet ettiği Adana'dan Ankara'ya gitmiş, terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

- ADANA -

EVE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Ankara'daki katliamda hayatını kaybeden Gökhan Gökbönü'nün cenazesi memleketi Adana'da toprağa verildi.

Cenazenin defnedilmesinin ardından Gökhan Gökbönü'nün Ceyhan İlçesi'nin Büyükmangıt Mahallesi'ndeki baba evine taziye çadırı kuruldu. Acılı baba İsmail Gökbönü burada taziyeleri kabul ederken, eve de Türk bayrağı asıldı. Baba Gökbönü, "Allah rahmet etsin. Benden izin alarak Adana'dan arkadaşları ile birlikte Ankara'ya gitti" dedi.



"MİTİNGE DEĞİL GEZMEYE GİTTİ"

Gökhan'ın dayısı Cemal Arıcı ise "Yeğenim bizden izin aldı, fakat gezmek için Ankara'ya gitti, miting amaçlı gitmedi. Vefat edenler hepsi bizim kardeşimiz" dedi. Amca Mehmet Gökbönü de olay günü telefonla yeğenini aradığında bir bayanın cevap verdiğini söyleyerek, "Patlama haberini duyunca Gökhan'ı aradım. 2 kez çaldı cevap vermedi. Üçüncü kez çaldırdığımda bir bayan telefona bakarak Gökhan'ın yaralı olduğunu söyleyince Ankara'ya gittim ve hastaneye vardığımızda hayatını kaybettiğini öğrendim" diye konuştu.

- KONYA -

1 YILLIK EŞİYLE BİRLİKTE CAN VERMİŞTİ

Ankara'daki bombalı terör saldırısında 1 yıllık makinist eşi Yılmaz Elmascan ile birlikte yaşamını yitiren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmeni Gülhan Elmascan, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi Zengen Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

"HALAY ÇEKEN İNSANLARI NİYE KATLETTİLER"

Adana'dan oturan Yılmaz Elmascan ve eşi Gülhan Elmascan, geçen cumartesi günü üyesi oldukları sendikalarla birlikte 'Barış, Emek ve Demokrasi ' mitingine katılmak için Ankara'ya gitti. TCDD Gar'ı önünde grupla bekledikleri sırada bombalı terör saldırısı sonucu yaşamlarını yitirdi. Saldırısı sırasında kızı Gülhan Elmascan'ın ile aralarında yaklaşık 30 metre bulunduğunu belirten baba Yusuf Can, "Ciğerimi kopardılar. 30 metre mesafemiz vardı. Orada oynayan, gülen, halay çeken insanları niye katlettiler?" dedi.



Gülhan Elmascan'ın, cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne bağlı Zengen Mahallesi'ne getirildi. Cenaze aracından alınan Elmascan'ın cenazesi, çoğunluğu kadın meslektaşları olmak üzere kadınların omuzlarında baba evine getirilip helallik alındı. Duanın ardından tekrar cenaze aracına konup mahalle mezarlığına getirildi ve burada toprağa verildi.

Gülhan Elmascan'ın eşi Yılmaz Elmascan'ın cenazesinin ise memleketi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde defnedileceği belirtildi.

- BOLU -

"BİRTANEM NEREYE GİDİYORSUN, BİR DAHA GELMEYECEK MİSİN?"

Ankara'da bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren Antalya Gazipaşa HDP İlçe Eş Başkanı 65 yaşındaki Niyazi Büyüksütçü'nün cenazesi, memleketi Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Önceki gün düzenlenen 'Barış, Emek ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere partili arkadaşlarıyla birlikte Antalya'dan Ankara'ya giden grubun içerisinde yer alan Niyazi Büyüksütçü bombalı terör saldırısında yaşamını yitirdi. Niyazi Büyüksütçü'nün cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam memleketi Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Sarıyer Köyü'ne getirildi. Antalya'dan ve Türkiye'nin farklı kentlerinden gelenler Niyazi Büyüksütçü'yü son yolculuğuna uğurladı. Antalya'nın Gazipaşa İlçesi HDP Eş Başkanlığı görevini yürüten emekli öğretmen olan Niyazi Büyüksütçü köy camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Emine Büyüksütçü, eşi Niyazi Büyüksütçü'nün cenazesinin başında, "Bir tanem nereye gidiyorsun? Bir daha gelmeyecek misin?" diyerek ağladı. Gözyaşlarına boğulan Emine Büyüksütçü'yü yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

- ÇORUM -

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden iki çocuk annesi Emine Ercan (55), Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hafta sonu Ankara'daki 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Emine Ercan için Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene; eşi Cuma Ercan, her ikisi de doktor olan çocukları Deniz ve Çağdaş Ercan, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Emek Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber, bazı siyasi partilerin temsilcileri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde feryatlar yükseldi. Hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

"SARAYIN SAVAŞI, ANALARIN GÖZYAŞLARINI ARTIRMASIN"

Emek Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber, törende yaptığı konuşmada, uzun yıllardır halkları etnik kökenlerine, mezheplerine ve inançlarına göre ayrıştırmaya çalışan şer güçlerinin yıllardır acılara acı kattığını söyledi. Ayber, "Bu acılar yetmedi mi? Çorum yetmedi mi? Maraş yetmedi mi? Sivas yetmedi mi? Roboski yetmedi mi sizlere? Artık biz canımızı yitirmek istemiyoruz. İster asker olsun, ister kim olursa olsun analarımız artık ağlasın istemiyoruz. Sarayın savaşı anaların gözyaşını artırsın istemiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Emine Ercan'ın cenazesi, kadınlar tarafından omuzlanarak cenaze aracına kadar taşındı.

Ercan'ın cenazesi, merkeze bağlı Büyükdivan köyünde toprağa verildi.

- SİVAS-

HDP Gebze ilçe yöneticisi Ziya Saygın'ın (56) cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi. Saygın'ın cenazesi Ankara'daki otopsi işlemlerinin ardından merkeze bağlı Düzova köyüne getirildi. Saygın için cemevinde tören düzenlendi.

Saygın'ın kızı Dilan ile Van'ın Erciş ilçesinde asker olan ve izin alarak cenazeye katıldığı öğrenilen oğlu Taylan, babalarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Cemevinde kılınan namazın ardından Saygın'ın cenazesi köy mezarlığına defnedildi. Cenazeye Saygın'ın ailesi ve yakınları, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

"BABA, SESİMİ DUYUYOR MUSUN?"

Konuşmaların ardından 'Ziya yoldaş ölümsüzdür', 'Devrim şehitleri ölümsüzdür' sloganları atıldı. Daha sonra Saygın'ın cenazesi omuzlara alınarak cemevinden çıkarıldı. Cenaze namazı öncesi Ziya Saygın'ın oğlu Taylan ile kızı Dilan, babalarının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Lise öğrencisi Dilan Saygın tabuta sarılarak "Baba sesimi duymuyor musun? Uyansana. Duy sesimi" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın'ın cenazesi traktöre konularak köy mezarlığa götürdü. Saygın'ın cenazesi burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

- BİTLİS -

Saldırıda hayatını kaybeden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Mehmet Zakir Karabulut'un cenazesi Ankara'dan uçakla Muş Havaalanı'na, buradan da konvoy eşliğinde Bitlis'in Küllüce köyüne getirildi. Karabulut, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

- ADIYAMAN -

Yunus Delice'nin (22) cenazesi, Adıyaman'da toprağa verildi. Delice'nin cenazesi, yakınları tarafından Adıyaman Eğitim ve AraştırmaHastanesi morgundan alınarak merkeze bağlı Kömür beldesine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Delice'nin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Celal Bayar Üniversitesi Manisa Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi olan Delice'nin cenazesi, kılınan namazın ardından Kömür Mezarlığı'nda defnedildi.

- KARS -

Özver Gökhan Arpaçay'ın cenazesi, Kars'ta defnedildi. Ankara'dan uçakla Kars'a getirilen Arpaçay'ın cenazesi, Yeni MahalleMerkez Ehlibeyt Işıklı Camisi'ne götürüldü. Arpaçay'ın annesi Türkan ve babası Kerim Arpaçay ile yakınları, cenazede gözyaşlarına boğuldu. "Helallik" alınarak kılınan cenaze namazının ardından Arpaçay'ın cenazesi, Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- ARTVİN -

Elif Kanlıoğlu'nun cenazesi, memleketi Artvin'in Arhavi ilçesinde toprağa verildi. Üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Kanlıoğlu için Arhavi Yeni Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kanlıoğlu'nun cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Yemişlik Mahallesi'ndeki aile kabristanına defnedildi.

Elif Kanlıoğlu'nun babası olan Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kanlıoğlu, kızıyla gurur duyduğunu belirterek, "Biz barış istiyorduk. Kürt'ü de ölüyor Laz'ı da artık bu işlere bir son gelsin" dedi.

- VAN -

25 yaşındaki Ramazan Tunç, Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Cevizlibelen köyünde toprağa verildi. Ailesi tarafından Ankara Adli Tıp Kurumundan alınan Tunç'un cenazesi, sabah saatlerinde Van'dan konvoy eşliğinde Bahçesaray ilçesine getirildi. Köy girişinde ailesi ve yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan Tunç'un cenazesi, Cevizlibelen Camisi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

- ANKARA -

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Ankara Şube Sekreteri Ali Kitapçı ile avukat Uygar Coşkun'un cenazeleri başkentte defnedildi. Kitapçı için Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Namazın ardından Kitapçı için helallik istendi ve dua edildi. Sevenleri, Kitapçı'nın BTS flamasının konulduğu, siyah örtüyle sarılı tabutuna karanfil bıraktı. Kitapçı'nın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Avukat Coşkun için de Batıkent'teki cemevinde tören düzenlendi. Törene Coşkun'un ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Tabutuna avukat cübbesi örtülen Coşkun'un naaşı, törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- MALATYA -

4'ü CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 5 kişi toprağa verildi. CHP Gençlik Kolları üyeleri Gülbahar Aydeniz, Umut Tan, Onur Tan, Gözde Aslan ile Malatya Vergi Dairesi Başkanlığında görevli olduğu öğrenilen Sezen Vurmaz'ın cenazeleri, Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenazeye; yaşamını yitirenlerin yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Nurettin Yaşar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından, cenazede slogan atan gruba, provokasyonlara gelinmemesi ve sağduyulu davranılması konusunda çağrıda bulunuldu.

- TRABZON -

Gökmen Dalmaç, Trabzon'da toprağa verildi. Eski Eğitim-Sen Trabzon Şubesi Sekreteri olan 41 yaşındaki Dalmaç'ıncenazesi, yakınları tarafından karayoluyla Ankara'dan Trabzon'a getirildi. Dilmaç için İskenderpaşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Eğitim Sen Şube Başkanı Muhammet İkinci ve vatandaşlar katıldı. Dalmaç'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Bostancı aile mezarlığına defnedildi.

- RİZE -

58 yaşındaki Osman Turan Bozacı'nın cenazesi, Rize'de defnedildi. Başkentten havayoluyla Trabzon'a gönderilen 3 çocuk babası Bozacı'nın cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak, Rize'nin Pazar ilçesine getirildi. Bozacı için Sahil Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.Bozacı'nın tabutuna Beşiktaş bayrağı ve atkısı konuldu, yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

- TARSUS -

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi üyesi 53 yaşındaki Metin Peşmen için Tarsus Cem ve Kültür Evi bahçesinde tören düzenlendi. Evli ve 3 çocuk babası Peşmen'in cenazesi, konuşmaların ve cenaze namazının ardından Tarsus Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. Törene CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP Tarsus İlçe Teşkilatı üyesi Leyla Çiçek'in (23) naaşı da Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evine getirildi. Üzerine gelinlik konulan Çiçek'in tabutu, kadınlar tarafından taşınarak Tarsus Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Çiçek'in cenazesi namaz sonrasında toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hatip Dicle Necla Erol Türkiye Yerel Yaşam Haberler

title