Haberler

Muş'taki Ters Laleler Doğaseverleri Büyüledi

Güncelleme:

Muş'un Karaağaçlı beldesinin 1800 rakımlı zirveleri, sadece 15 gün canlılığını koruyan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen ters lalelerle renklendi.

MUŞ'un Karaağaçlı beldesinin 1800 rakımlı zirveleri, sadece 15 gün canlılığını koruyan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen ters lalelerle renklendi.

Karaağaçlı beldesinin 1800 rakımlı zirvelerinde ters laleler açtı. Yaklaşık 2 saatin ardından 1800 rakımlık alana ulaşan birçok fotoğrafçı ve doğasever lalelerin fotoğraflarını çekmek için yarıştı. Ters laleler için Trabzon'dan yaklaşık 50 kişilik bir grupla geldiklerini söyleyen Safiye Çubukçu Nezir, "Müthiş bir doğa. Ters lalelere ulaşmak için biraz zorlandık. Karadeniz'den ötürü alışkınız dağlara tırmanmaya ama burası daha farklı bir coğrafya. Birazcık zorlandık ama grubun ilk kadın üyesi olarak bu zorlu tepeye tırmanmayı başardım" dedi.

Nuray Yeşilaras da "Özellikle ters laleleri görebilmek amacıyla Trabzon'dan geldik. Ters laleler için baya bir yokuş çıktık. Zorlu bir parkurdu bizim için ama gerçekten buna değdi. Koparılmasının ağır bir cezası varmış. Trabzon'dan buraya geldiğimize gerçekten değdi. Burası harika, Türkiye'nin her noktasında doğa güzellikleri var ama Muş'taki bu güzellikleri yeni öğrendik" ifadelerini kullandı.

400 KİLOMETRE KATETTİLER

Trabzon'dan ters laleleri görebilmek için 400 kilometre katettiklerini belirten Yasemin Ayyıldız ise "1800 rakımlı dağa da yürüyerek tırmandık. Bu kadar muhteşem bir güzellik görebileceğimize inanmıyorduk. Çok beğendik. Ters lalelerin koparılmaması gerektiğini ve bu durum karşısında cezai işlem uygulanacağını da öğrendik. Ters laleleri koparmamaya, ezmemeye çalıştık. Buranın çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Buraları gelip gezmeleri için herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

KOPARMANIN CESASI 244 BİN 315 TL

Öte yandan, Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, nesli tehlike altında bulunan endemik ve nadir bir bitki türü olan ters lalelerin, tahrip edilmesi ve soğanından koparılması ile ticarete konu edilmesi halinde 244 bin 315 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title