Haberler

'Muhteşem cuma' Van'ı kilitledi! Otellerde boş yer bulmak imkansız

Güncelleme:

İranlı turistlerin alışveriş yapmak ve eğlenmek için geldiği Van'da bu yıl turizm sezonu, verimli geçti. Yaz aylarıyla birlikte kentteki otellerin doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Ekimde İran'da başlayan olaylar ise internetin kısıtlanması nedeniyle otel sahiplerini vurdu. Yüzde 100'e ulaşan otellerdeki doluluk oranı, kasımda yüzde 30'a düştü. Kentteki otelcilerin yüzü, 'muhteşem cuma' ile yeniden güldü. İranlı turistler, ünlü markaların indirimlerinden yararlanmak için kenti doldurdu. Turistler, gündüzleri alışveriş yapıyor, akşamları da eğlence mekanlarında eğleniyor.

'Muhteşem cuma' bir ilimizi resmen kilitledi! Otellerde boş yer bulmak imkansız

"KASIM AYINDAN İTİBAREN OTELLERDE DÜŞÜŞ VARDI"

VANOTED Başkanı Yunus Yüksel, otelciler olarak çok iyi bir yaz sezonu geçirdiklerini belirterek, "Kasım ayı başında otellerimizin doluluk oranları çok düşmüştü ama şu anda 'muhteşem cuma' için turistler 3 günlük tatil ve alışveriş yapmak için gelmeye başladılar. İran Gümrük Kapısı'nda 4 bin civarı bekleyen turist vardı. Bu turistler de geçiş yaptı. Biz, 3 günde gelecek turist sayısını 10 binden fazla bekliyoruz. Tabi bu sadece turizm için değil, Van halkı için de çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Tek arzumuz, İran'daki olaylar bir an önce durması ve Van eskisi gibi turist olmaya devam etsin. Van, sezonluk turist alan bir şehir değil 12 ay boyunca turist alan bir şehir. Şu anda otellerin doluluk oranları yüzde 100 çünkü İran halkı, alışverişi çok seviyor. Bu nedenle Van'a geliyor" dedi.

'Muhteşem cuma' bir ilimizi resmen kilitledi! Otellerde boş yer bulmak imkansız

"ALIŞVERİŞ YAPIP, ÜLKEMİZE GÖTÜRECEĞİZ"

'Muhteşem cuma' için kente gelen kadın turistlerden bazıları ise Van'ı ve yöre insanını çok sevdiklerini belirterek, "Zaten biz her ay geliyoruz ama bu kez 'muhteşem cuma' için buraya geldik. Alışveriş yapacağız, ülkemize götüreceğiz. Çok faydalı oluyor bizim için çünkü orada her şey çok pahalı. Burada giyim ucuz. Keyifli zaman geçiriyoruz. Akşamları da eğleniyoruz. Sınırda yoğunluk çok vardı" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Van Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500

Yorumlar (6)

Ercan Ercan:

:Batılı haçlılar İslamı kötülemek için müslümanların mübarek günü Cuma 'yı Kara Cuma diye lanse ettiler bizimkilerde Muhteşem cuma diye çevirdi. Bizde onların kilise günü Pazar ı 'Kirli Pazar' mı desek?

13
3
yanıtYanıtla
Cihan Şimşek:

BUNA SEVİNMELİ MİYİZ ?

14
2
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Komşu ülkelerden turistik gezi alış veriş ticaret için gelmeleri ve esnaflarımızın kazanç sağlaması sizi niye rahatsız ediyor... Hem de İran dan gelen bu kişiler Gardaş Azerbaycan Türk tür.

yanıt0
yanıt0
Gelir Geçer Her şey:

Hanı yağmadır. Gelen toplayıp götürüyor. Iranlı Gürcü Bulgar. Biz de arkalarından bakıyoruz. Dünyanın en zengin ülkesiyiz. Içerden birileri milyonları vururken dışardaki de fırsattan istifade toplayıp götürürken her şeyi. Şükür hala ayaktayız

10
1
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Ulken yangın yeri gelmis alışveriş yapiyosun de get !

1
0
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Türkiye göz göre göre yağmalanıyor! Gören gözler sabırla seçimleri bekliyor!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title