Haberler

Kayseri'de Yavru Leylek İpiyle Kurtarıldı

Güncelleme:

Kayseri'nin Develi ilçesinde ayağına ip bağlanmış halde bulunan yavru leylek, Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Yavru leyleğin vücuduna dolanan ipin çevreye atılan atıkların doğaya verdiği zararı göstermesi açısından önemli olduğu belirtildi.

Kayseri'nin Develi ilçesinde ayağına ip bağlanmış halde bulunan yavru leylek kurtarıldı.

İlçeye bağlı Sindelhöyük Mahallesinde duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine Kayseri Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü ekiplerinin çalışması ile kurtarıldı. Güvenli şekilde yuvadan alınan yavru leyleğin vücuduna ve ayaklarına dolanan ipler temizlendi. Yapılan kontrollerde sağlık durumunun iyi olmasının anlaşılması üzerine yavru leylek yuvada bulunan 2 kardeşinin yanına yeniden konuldu. Leyleğin vücuduna dolanan ipin rüzgarın etkisiyle yuvanın çevresine dolanmış olduğu tahmin ediliyor. Gerçekleşen bu olay, aslında doğada bulunan atıkların vahşi yaşama da ne kadar zarar verebileceğinin bir göstergesi.

Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bu nedenle, çöplerin doğaya değil çöp kutularına ve geri dönüşüm noktalarına bırakılması, ekosistem ve yaban hayatı için son derece önemlidir" denildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Milli Park Müdürlüğü Kayseri Develi Develi Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title