Haberler

Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü

Güncelleme:

Adana'da zabıta ekipleri kent genelinde yabancı tabela operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyonda kanun gereği yüzde 75'i Türkçe olmayan tabelalar tek tek sökülerek iş yeri sahipleri uyarıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekiplerince Türkçenin korunması kanununa istinaden ve yoğun ihbarlar nedeniyle operasyon düzenlendi. Kent genelinde çoğunluğu Suriyelilere ait iş yerlerindeki yabancı tabela, afiş ve posterler söküldü.

İŞ YERİ SAHİPLERİNE UYARI

Merkez Yüreğir ilçesi ve Seyhan ilçelerine bağlı, Saydam Caddesi, İbrahim Tatlıses Bulvarı, Eminağa Caddesi ve Süleyman Vahit Caddesi'nde denetim yapan zabıta ekipleri, standartlar gereği yüzde 75'i Türkçe olmayan tabela ve afişleri söktü. Zabıta ekiplerince yapılan operasyon sırasında iş yeri sahiplerine, bir daha Türkçe olmayan tabelaların asılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

"DİĞER ESNAFIMIZ ÇOK BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Zabıta tarafından gerçekleştirilen operasyona destek veren Bahçelievler Muhtarı Mehmet Özden, "Arapça tabelaların sökümü konusunda zabıta personellerine teşekkür ediyorum. Mahallemizdeki diğer esnafımız çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. Yasal olarak Arapça tabela asılması uygun olursa assınlar ama bu kanunsuz bir iş o yüzden kaldırılması doğru" diye konuştu.

"BU CADDEDE BİZDEN FAZLA KAZANIYORLAR"

İbrahim Tatlıses Bulvarı'nda esnaflık yapan Hüseyin Demir ise, "Doğma büyüme bu mahallede oturuyorum. Bu caddede bizden fazla kazanıyorlar" dedi.

Sökülen afiş ve tabelalar zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere Zabıta Daire Başkanlığına götürüldü.

İşte ekipleri düzenlediği operasyondan kareler;

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zabıta 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (76)

vatandaş:

ingiilizce olanlara niye kimse birşey diyemiyor. inglizce iyi, arapça kötü dimi. sanki sömürge ülkesiyiz.

26
31
yanıtYanıtla
Hakkaniyet.:

Ingilizce bir dünya kültürüdür ve ayni Türkce gibi latin harfleri ile yazilir. Biz Türk olarak az cok ingilizce biliyoruz ama arapcayi ne okuyabiliyoruz ne de yazabiliyoruz, onun icin Türkiyenin resmi dili Türkcedir ve latin harfleride tüm gelismis ülkelerde oldugu gibi kabul edilmistir.

yanıt8
yanıt8
sütü dökülmüş vatandaş:

ingilizce ile arapçayı kıyaslıyorsan zaten sana yapılan hiç bir açıklama seni tatmin etmez kardeşim keşke biraz okusaymışsın

yanıt0
yanıt2
ECE:

Kardeşim sen ordaki Arapça yazıda ne yazıyor anlayabiliyor ya da okuyabiliyor musun ? İngilizce''yi savunduğumda değil ama en azından az da olsa İngilizce yazıyı okurken fikir yürütebiliyoruz

yanıt0
yanıt3
Oğuzhan:

Türkiye''de Yaşıyorsan Türkçe ko nu şa cak sın .

43
9
yanıtYanıtla
Hümanist ve Ateist:

Avrupalı ırkçı partiler de aynısını söylüyor.

yanıt12
yanıt12
ZEYNEP GÜNEY:

ONLARA DA ONLARI ÜLKEME GETİRENLERE DE HAKKIM HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN

39
3
yanıtYanıtla
elizabeth:

ZABITA SİMİTÇİYE GELİNCE AHKAM KESİYOR İŞ SURİYELİ OLUNCA ELLERİYLE NAZİKÇE TABELA TEMİZLİĞİ YAPIYOR. YARIM SAAT SÜRE VERECEKSİN O SÜRE İÇERİSİNDE TABELADAKİ YAZIYI SÖKMEMİŞSE BİZ NORMAL VATANDAŞA YAPTIĞIN GİBİ BASACAKSIN CEZAYI. TABİ YERSE . . . . O DEĞİL DE KENDİ VATANIMIZDA MÜLTECİ DURUMUNA DÜŞÜRENLERİN DE ALLAH BİN BELASINI VERSİN DEMEDEN DE GEÇMEK İSTEMİYORUM

36
2
yanıtYanıtla
secmen:

getirmeden dusunmek lazımdı bunları

31
2
yanıtYanıtla
hamdi:

Doğru diyon gardaş

yanıt4
yanıt1
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title