Haberler

Çin'in Vuhan kentinde virüse yakalanan gençlerin yüzde 0.3'ü hayatını kaybetti

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentinde virüsten ölüm oranının yüzde 1,4 olduğu bildirildi. Vuhan'da 60 yaşından büyük kişilerde ölüm oranının yüzde 2.6, 30 ila 59 yaşlarında yüzde 0.5, 30 yaşından küçüklerde yüzde 0.3 olduğu kaydedildi.

Tüm dünyada 15 bine yakın insanın ölümüne sebep olan koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan'da, virüsün neden olduğu ölüm oranı yüzde 1.4 olarak açıklandı.

Sonuçları "Nature Medicine" dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde Vuhan'daki son vakalara odaklanılarak bir hesaplama yapıldı. Araştırmada Vuhan'da yeni tip koronavirüsten ölüm oranının ortalama yüzde 1,4 olduğu görüldü.

GENÇLERİN YÜZDE 0.3'Ü HAYATINI KAYBETTİ

Yine yaşlılılarda ölüm riskinin arttığına işaret edilerek, Vuhan'da 60 yaşından büyük kişilerde ölüm oranının yüzde 2,6, 30 ila 59 yaşlarında yüzde 0,5, 30 yaşından küçüklerde yüzde 0,3 olduğu kaydedildi. Çinli yetkililer daha önce yeni tip koronavirüsten ölüm oranını ortalama yüzde 2 ila 3 olarak açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19, kısa sürede ülke geneline ve yurt dışına yayılmıştı. Dünya genelinde birçok ülkede hızla artan Kovid-19 kaynaklı ölüm ve vaka sayısı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un "pandemi" olarak nitelendirilebileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Haberler

500

Yorumlar (3)

AdaletsizAdalet:

İhtimaller yüzdelikler. Sonuç? Biri bu virusü geliştirdi ve dünya nufusnu kontrol altına alma çabası içerisnde?

10
0
yanıtYanıtla
asıl mesele yeğen:

asıl mesele 1 0 meselesi değil yeğen asıl mesele zengin kodamanlarında ölme riskinin olması bütün bu velvele bu yüzden yoksa dünyada günde 10000 kişi açlıktan ölüyor afrikalı çocukların açlıktan kemikleri sayılıyor . . . eğer zengin kodamanlara ve avrupa bebelerıne sıkıntı olmasaydı kimsenin umurunda olmazdı bu hastalık. . .

3
0
yanıtYanıtla
haberci:

Asıl mesele bu kadar hızla yayılan virüsün mutasyon geçirme şansı arttığı için riske girilmek istenmemesi. Bu mutasyon ya bizim için olumluda olabilir yada tamamen daha şiddetli hastalığa da dönüşebilir, sonuçta RNA virüsü. Bu kadar hızlı yayılan virüs gen değişimi ile yeni pandemiler oluşturabilir diye biliyorum.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title