Haberler

Viyadükte Yaşanan Dehşet Anlarını Anlattı

KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yapımı devam eden 7 nolu viyadüğe beton döküldüğü sırada beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte yaklaşık 30 metreden düşmesi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Sıddık Canpolat'ın kardeşi Mustafa Canpolat, viyadükte yaşanan...

KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yapımı devam eden 7 nolu viyadüğe beton döküldüğü sırada beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte yaklaşık 30 metreden düşmesi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Sıddık Canpolat'ın kardeşi Mustafa Canpolat, viyadükte yaşanan dehşet anını anlattı. Mustafa Canpolat kardeşiyle arasında 1-2 metre mesafe olduğunu ve olay anında bir çatırtı duyduğunu, arkasına döndüğünde ise ağabeyinin düştüğünü söyledi.

Önceki gün, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Tavşanlı mevkiinde 7 nolu viyadükte devam eden çalışma sırasında viyadüğe 2'nci kademe beton dökülürken beton blok ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düşmesi sonucu 4 işçi enkaz altında kaldı. İşçilerden Kani Öztürk yaralı olarak kurtarılırken, Öztürk Yılmaz, Bayram Kılıç ve Mehmet Sıddık Canpolat (46) yaşamını yitirdi.

Mehmet Sıddık Canpolat, dün Darıca'da, Öztürk Yılmaz ise İstanbul Ümraniye'de cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bayram Kılıç'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'a gönderildi.

3 KARDEŞ VİYADÜK İNŞAATINDA ÇALIŞIYORDU

Viyadük inşaatında 2 kardeşi ile birlikte çalışan, viyadüğün çöktüğü sırada demirlere tutunan Mustafa Canpolat (45), DHA muhabirine dehşet anlarını anlattı. Çatırtının ardından ağabeyinin aşağıya düştüğünü belirten Mustafa Canpolat, şöyle devam etti:

"Çalışıyordum. Sıddık yanımdaydı, Öztürk abi onun yanındaydı. Aramızda 1-2 metre mesafe vardı. Ağabeyimden malzeme istedim. Arkamı döndüm bir çatırdı geldi. Bir döndüm ki ağabeyim yok. Bir baktım ağabeyim gitmiş ben bir şey yapamıyorum. Demire tutundum, dönene kadar yanımdaki arkadaşım gitti. Baktım kardeşim Ali'ye bağırdım, 'Sıddık nerede?' dedim. Bana 'Sıddık düştü' dedi. Ben de, 'At kendini aşağıya. Sıddık gittiyse sen de git. Sıddık'a el at, tut' dedim."

'ORADA BİRİ HATA YAPTI AMA KİM BİLMİYORUM'

Ağabeyinin 3 çocuğunun olduğunu söyleyen Mustafa Canpolat, "Ağabeyimin çocukları Nisa, Ersin, Veysel'e ben ne diyeceğim. Ne olduğunu hiç bilmiyorum. Bir hata var ve bir hata oluşmuş. Orada kalıp var, çalışma var. Ben kimi suçlayayım, kime ne diyeyim. Orada biri hata yaptı ama kim bilmiyorum. İş güvenliği var, şantiye şefi var, patron var, kalıpçısı var. Beton bloğun kaç ton olduğunu bilmiyorum ama çok kalındı. Ağabeyim sen orada olmasaydın ben olaydım. Ben öleydim sen çocuklarına babalık yapaydın" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Canpolat Mehmet Sıddık Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title