Haberler

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var

Güncelleme:

Venezuela'nın Brezilya sınırı bölgesinde ordu ile yerli halk arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bağlı askerlerin, Bolivar eyaletinde bulunan Gran Sabana kentinde yaşayan 'San Francisco de Yuruan' yerel topluluğu üyelerinin üzerine ateş açtığı bildirildi. Açılan ateşte 2 kişinin öldüğü ve en az 15 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Venezuela-Brezilya sınırından birkaç kilometre ötede Bolvar eyaletine bağlı Gran Sabana kentinde muhalif Francisco de Yuruan yerlileri ile ordu kuvvetlerinin karşı karşıya gelmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren ikinci kişinin Rolando Garca olduğu açıklandı.

VENEZUELA'DA NE OLUYOR?

Olay, ABD'nin yarın insani yardımların ülkeye girişinde yaşanacak herhangi bir olaydan Venezuela Silahlı Kuvvetlerinin sorumlu tutulacağı açıklamasından kısa bir süre sonra meydana geldi. ABD Başkanı Donald Trump, insani yardımın Venezuela'ya girişi sırasında ordunun şiddete neden olması durumunda "daha fazla yaptırım" uyarısı yapmıştı. Yardımın geçişine izin verilmesi durumunda ise "ödüllendirme" sözü verilmişti.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar VarABD Başkanı Donald Trump

ABD'NİN YARDIMLARI

ABD, Venezuela için 191 tonluk ek insani yardımı C-130 ve C-17 askeri kargo uçakları ile Kolombiya sınırındaki Ccuta şehrine gönderdi. Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, yarından itibaren toplanan insani yardımları Venezuela'ya sokmaya çalışacak.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar VarJuan Guaido

YARDIM KONSERİNİN ORGANİZATÖRÜNDEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Venezuela yardım konserinin organizatörlerinden İngiliz milyarder Richard Branson ise gelen eleştirilere cevap verdi. Branson, Venezuelalılara insani yardım toplamak için 32 uluslararası şarkıcının sahne alacağı etkinlikten önce düzenlediği basın toplantısında, "Sizi buraya gelmeye, Venezuelalılara bakmaya ve kendi gözlerinizle bir şeylerin yanlış olduğunu görmeye davet ediyorum" dedi.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar VarRichard Branson

Yaşanan kriz nedeniyle ülkeden göç eden Venezuelalı sayısının 3,4 milyonu aştığı bildirildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) yayınladığı rakamlara göre 2,7 milyon Venezuelalı, çevrede bulunan Latin Amerika ülkelerine göç etti. Dünya Mülteciler Konseyi önderliğinde Uluslararası Yönetişim Yenilik Merkezi ve Amerikan İçi Diyalog Konsorsiyumu tarafından yapılan ortak çalışmada, insani krizin devam etmesi halinde 2019 yılı sonuna kadar Kolombiya'daki Venezuelalı göçmen sayısının 5,9 milyona ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

MADURO YANLISI VEKİL: AYAKTA DURUM

Ülkedeki kriz yükselirken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yanlısı Ulusal Kurucu Meclis (ANC) Milletvekili Pedro Carreno, boynunda otomatik tüfekle Zulia eyaletine bağlı La Guajira kentinde bir konuşma yaptı. Carreno, "ABD, ülkemizin petrollerini almaya ama bedelini ödememeye çalışıyor. Ayakta durun, uyanık olun. Bir halkın özü budur" ifadelerini kullandı.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar VarPedro Carreno

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Venezuela 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

Türk:

ABD DEĞİL ABD YİDE KÖLESİ YAPAN PARA BABASI SİYONİST YAHUDİLERİN MARİFETİ İNSANLIK BUNLARDAN KURTULMADAN HUZUR GELMEZ

74
4
yanıtYanıtla
1-2-3 tıp:

vallah sizdeki kafadan bende istiyorum. siyonistlerin dünyayı yönettiği kafası, 2023 kafası, komünist manifesto kafası, chp li kafası. . . Bu ülkede herhangi bir partiye oy vermek vatana ihanettir. Bütün partiler kendine köle aptal nesil yetiştiriyor.

yanıt2
yanıt2
Zeki:

Diktator Maduro ! senin gibilerinin hepsinin sonu gelecek !

27
19
yanıtYanıtla
Can:

Venezuela polisinin 7/24 çalışıp böyle olaylara engel olması lazım. ABD ortalığı karıştırıyor olabilir. Belki de ordudaki Muhalifler kendileri böyle bir işe kalkıştılar.

41
3
yanıtYanıtla
dost:

ordunun halka kurşun sıkılması kabul edilemez. maduroya ülkenin menfaatleri gereği hep sabır gösterdim ama yeter

19
21
yanıtYanıtla
Owwww:

Sizin ulkenizde olmadimi?

yanıt2
yanıt0
Ayık:

Şimdi idam sehpasına tekme attın işte ne olursa olsun halka ateş edilemez

12
20
yanıtYanıtla
Yav he he:

maduro’nun çirkin yüzünü türk halkına dogru anlatmayanlara hakkımı helal etmiyorum..bu adam on sene önce meclis başkanıyken ermeni tasarısını kendi meclislerinde şiddetle savunup türkler ermenilere soykırım yaptı diyen adamdır.akp hükümeti neden maduro’ya bu kadar sahip çıktığını şimdi daha iyi anlıyoruz.

12
17
yanıtYanıtla
Saracen:

EEe, Adam bilmiyordu ve birileri yönlendiriyordu. Simdi Anladi belkide özür diledi, Ee ne olacak şimdi?Senin karin agrisi neden oldugunu anladik! Var mi baska sikintin? AKP hukumeti Turkiye demek, sen asiri Voice of America, Deutsche Welle dinliyorsun galiba! hih?

yanıt0
yanıt3
Hamza:

Bizim milletde araplar gibi , hemen satıyorlar. Bak RTEnin işleri biraz kötüye gitsin 2 saniyede satmazlarsa namaza başlarîm

yanıt2
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title