Haberler

Valla Kanyonu'ndaki Yaşam Mücadelesi

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu'nda bulunan dağcıların aileleri hastanede bekliyor.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu'nda bulunan dağcıların aileleri hastanede bekliyor.

Valla Kanyonu'nda yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından ulaşılan dağcılar, helikopterle Kastamonu Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen dağcıların hastanede müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

Bu arada, dağcıların aileleri de hastaneye gelerek yakınlarının taburcu edilmesini beklemeye başladı.

Kayıp dağcılardan Yalçın Akbulut'un annesi Nezahat Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan dün gece haberleri olduğunu söyledi.

Olayı duyar duymaz Pınarbaşı'na geldiklerini anlatan Nezahat Akbulut, şöyle konuştu:

"Olayı ilk duyduğunda çok korktum. Kanyonun giriş bölümüne kadar gittik ve orada her an çıkabilirler ihtimaliyle 4-5 saat bekledik. Sonra dağcıların helikopterle hastaneye getirildiklerini bildirdiler. Biz de buraya geldik. Oğlumu ve diğer arkadaşlarını gördük. Çok sevindik ama bir arkadaşlarını kaybetmişler ona çok üzüldük."

Nezahat Akbulut, oğluyla görüştüğünü belirterek, "Bana anne arkadaşımızı kaybettik. Çok uğraştık ama kurtaramadık dedi" diye konuştu.

Dağcının kız kardeşi Yasemin Akbulut da olayı öğrenince telaşla Kastamonu'ya geldiklerini ifade ederek, "4-5 saat bekledik ve iyi haberlerini aldık. Arkadaşlarının yaşamını yitirdiği için üzgünler. Ölen arkadaşlarının ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Anıl Bakan'ın ailesi de Pınarbaşı İlçe Jandarma Karakolu'na gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Yusuf Çelik / Ferdi Akıllı / Ömer Erim Baştimar

Yayıncı: Tarkan Demir - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yalçın Akbulut Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title