Haberler

Vali Mahmut Demirtaş bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi

Güncelleme:

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bir yılda 175 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bir yılda 175 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Demirtaş, Dicle Kalkınma Ajansı toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin bir yıllık faaliyetlerini aktardı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Demirtaş, sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla Mardin'e en iyi şekilde hizmet etme gayesinde olduklarını belirtti.

Görevde bir yılı geride bıraktıklarını, çalışmalarını sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle paylaştıklarını, bundan sonra da her 2-3 ayda bir yaptıkları çalışmaları ve neler yapmaları gerektiğine dair görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydeden Demirtaş, "Bundan sonra da Mardin'de daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Vatandaşın istemediği bir yatırımı yapmadıklarını dile getiren Demirtaş, onların ihtiyaç ve talebine göre yatırım yaptıklarını aktardı.

"Aksi halde yapacağımızın israf olabileceğini düşünüyoruz ve kesinlikle israfa karşıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda çok ciddi hizmetler yapıyoruz." diyen Demirtaş, parke, yol ve asfalt çalışmalarının çok hızlı şekilde sürdüğünü anlattı.

Demirtaş, şehir merkezi ve kırsalda birçok hizmetlerinin olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem borçlarımızı ödüyoruz hem de yatırımlarımızı yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırım limiti 175 milyon lira. Yapacağımızla birlikte en az 300-350 milyon lira yatırım yapacağımızı düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın himayesinde yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı arz ediyorum. Tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, siyasetçilerimize ve Mardin'imize teşekkür ediyorum. Birlikte inşallah daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum."

Trafikte elektronik denetim sistemine geçiliyor

Nusaybin ilçesinde 13 Haziran'da yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari aracın çarpması sonucu öğretmen Suzan Basın ve Büşra Yıldız'ın hayatını kaybettiğini anımsatan Demirtaş, bir daha bu tür acı kayıpları yaşamamak için elektronik denetim sistemine geçeceklerini vurguladı.

Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından projenin onaylandığını, en kısa zamanda ihalesini yapacaklarını bildirdi.

Sistemin uygulandığı Konya'da trafik kazalarının yok denecek düzeyde olduğuna işaret eden Demirtaş, "Bu sistemin her tarafa yayılmasını sağlayacağız. Bundan sonra herkes bu elektronik denetim sistemine göre, belirlenen hız limitinin dışına çıkamayacak. Çıktığı taktirde, cezayla karşı karşıya kalacak. Amacımız, yaralamalı, ölümlü trafik kazalarını ve milli servet olan araçlarımızın zarar görmesini önlemek." diye konuştu.

Göreve başlamasının bir yılı tamamladığını ve çalışmalarını sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile paylaştıklarını bundan sonrada her 2-3 ayda bir yaptıkları çalışmaları ve neler yapmaları gerektiğine dair görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydeden Demirtaş, "Bundan sonra Mardin'de daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Mardin'de vatandaşın istemediği bir yatırımı yapmadıklarını vurgulayan Vali Demirtaş, şunları söyledi:

"İstişarelerimiz devam edecektir. Biz vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Vatandaşın bir talebi ve ihtiyacı varsa o yatırımı mutlaka yapıyoruz. Aksi halde yapacağımızın şeyin israf olabileceğini düşünüyoruz ve kesinlikle israfta karşıyız. Yaptığımız yatırımı mutlaka vatandaşın talebi olması lazım. Büyükşehir Belediyesi kırsalda çok ciddi atak hizmetleri yapıyoruz. Parke, yol ve asfalt çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem şehir merkezimizde hem köylerimizde hizmetlerimiz var. Hem borçlarımızı ödüyoruz hem de yatırımlarımızı yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırım limiti 175 milyon. Yapacağımızla birlikte en az 300- 350 milyonluk yatırım yapacağımızı düşünüyorum. Hem valilik hem belediye hem de MARSU olarak ciddi yatırımlarımız var. Cumhurbaşkanımızın himayesinde yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür eder, şükranlarımızı arz ediyorum. Tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, siyasetçilerimize ve Mardin'imize teşekkür ediyorum. Birlikte inşallah daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum."

Trafikte elektronik denetim sistemine geçiliyor

Nusaybin'de 13 Haziran'da yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari aracın çarpması sonucu öğretmen Suzan Basın ve Büşra Yıldız'ın hayatını kaybettiğini anımsatan Demirtaş, bir daha bu tür acı kayıpları yaşamamak için elektronik denetim sistemine geçeceklerini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından projenin onaylandığını aktaran Demirtaş, " İnşallah en kısa zamanda bunun ihalesini yapacağız. Elektronik denetim sisteminin uygulandığı Konya'da trafik kazaları yok denecek düzeyde. Bu sistemin her tarafa yayılmasını sağlayacağız. Bundan sonra herkes bu elektronik denetim sistemine göre, belirlenen hız limitinin dışına çıkamayacak. Çıktığı taktirde, biliyorsunuz cezayla karşı karşıya kalacak. Amacımız hem yaralamalı, ölümlü trafik kazalarını, hem de milli servet olan araçlarımızın zarar görmesini önlemek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title